Preluarea fabricilor de polistiren ale Arcon de către austriecii de la Hirsch Porozell a primit OK-ul Concurenței

Andreea Neferu 14/12/2016 | 17:08 Ştiri
Preluarea fabricilor de polistiren ale Arcon de către austriecii de la Hirsch Porozell a primit OK-ul Concurenței

Hirsch Porozell, parte a grupului austriac Hirsch Servo, a primit avizul Consiliului Concurenței pentru preluarea fabricilor de polistiren de la București și Sfântu Gheorghe ale producătorului român Arcon, controlat de omul de afaceri Ioan Țițeiu.

”De acum, vom fi mai aproape de clienții noștri, putând deservi piața din România din patru unități de producție de mare capacitate: Cluj Napoca, Timișoara, Sfântu Gheorghe și București”, spune Bogdan Roman, director general al Hirsch Porozell România. Reprezentanții celor două companii implicate în tranzacție nu au precizat valoarea acesteia.

Hirsch Porozell România a mai cumpărat în vara acestui an și activele companiei Energoterom din Timișoara, după ce aceasta a intrat în faliment. Prin această tranzacție, austriecii și-au adăugat în portofoliu o fabrică de polistiren expandat, o linie de producție de panouri sandwich și o unitate de fabricare a conductelor preizolate pentru transportul agentului termic.

Arcon, grup controlat de Ioan Țițeiu, își va concentra activitatea pe zona de membrane bituminoase, vopsele și tencuieli decorative, precum și tâmplărie termoizolantă. Arcon a înregistrat anul trecut afaceri de peste 28 de milioane de euro. Pe de altă parte, Hirsch Porozell, producător de polistiren expandat pentru termoizolații și ambalaje, a încheiat anul trecut cu un business de aproape 11 milioane de euro.  

 


FOTO: Hirsch Gruppe

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.