Praktiker și Studio Moderna se mută în birourile lui Ion Rădulea de la Semănătoarea

Andreea Neferu 06/11/2017 | 16:00 Ştiri
Praktiker și Studio Moderna se mută în birourile lui Ion Rădulea de la Semănătoarea

River Development, compania de dezvoltare imobiliară controlată de omul de afaceri Ion Rădulea (foto), a atras trei noi chiriași în proiectele imobiliare Sema Office și Sema Parc de pe fosta platformă Semănătoarea, care au preluat în total aproape 4.000 de metri pătrați. 

Printre noii chiriași ai proiectului de birouri Sema Office se numără retailerul de bricolaj Praktiker, care a preluat 1.200 de metri pătrați pentru a-și muta sediul central din Voluntari în Capitală, precum și Studio Moderna, care a închiriat 2.500 de metri pătrați, tranzacție intermediate de compania de consultanță imobiliară Colliers International. Pe de altă parte, în parcul industrial Sema Parc, situat lângă Sema Office, retailerul Mega Image, a preluat un spațiu de 700 de metri pătrați unde a deschis un magazin.

Primele două clădiri de birouri ale parcului Sema Office, cu o suprafaţă totală construită de 79.000 de metri pătrați, au fost vândute fondului austriac de investiţii Europolis (actualmente CA Immo) în 2006. În 2014, River Development a început construcția unei noi clădiri de birouri în cadrul parcului, de peste 14.000 de metri pătrați, ce a fost finalizată în 2016. Tot anul trecut, au început lucrările la două noi clădiri de birouri, cu o suprafață de 26.600 de metri pătrați și care ar urma să fie gata anul viitor.

Sema Office este amplasat pe terenul fostei fabrici Semănătoare din București, care a fost relocată.

În 2018, River Development se pregătește să inaugureze și o clădire de birouri cu o suprafață închiriabilă de 21.000 de metri pătrați, ce face parte din proiectul mixt office-rezidențial The Light, construit pe o parte din terenul fostei platforme Pumac de lângă stația de metrou Politehnica.

River Development are în plan, pe platforma actualului parc industrial Sema Parc,  construcția unui proiect mixt, care să cuprindă birouri (Sema Office), zonă comercială și locuințe. Proiectul, anunțat încă de acum peste un deceniu, poartă numele Sema City.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.