Povești cu pântec

Oamenii cu care stăm de vorbă au în general nume obișnuite: Elena, Ioana, Florin, Daniela, Gabriel, Paula, Răzvan etc. Uneori dai și peste excese ale nașilor, nume puse la pariu sau în pas cu tendințele și întâmplările vremii: Izraela, Brusli, Mercedesa, Monamour, Tyson, Izoleta. Există însă și situația când entitatea șarlataniferă cu care intri în contact, uneori online și mereu contra cost, se numește, misterios, „aliniereaenergetica“, ipostază în care le în­tâmpină pe doamne cu un salut cosmopolit – Hey! – și cu o întrebare rafinat-cașistă: „Știai că modul în care tu te raportezi la această lume, ca și femeie, este influențat de energia care se află în pântecul tău?“.

Așa cum conștiința trece marxist prin stomac, energia se moșmondește sau fierbe în acest loc, pe care „aliniereaenergetica“ îl consideră sacru și de unde poate izbucni o formă salutară de emancipare. Dacă va reuși să-și curețe pântecul, femeia nu-l va convinge pe bărbat să nu mai râgâie la masă, să renunțe la meciurile lui FC Voluntari sau să nu mai vină beat de la cârciumă. Va izbuti, în schimb, altceva: să-și activeze sursa propriei puteri feminine. Asta fiindcă Programul de Curățare a Pântecului presupune parcurgerea a trei ritualuri transformatoare: 1. Ritualul de Deconectare a Amprentelor Energetice ale Foștilor Parteneri; 2. Ritualul format din trei me­di­tații transformaționale; 3. Ritualul de Eliminare a Scutului Energetic din Jurul Pântecului.

Castrarea memoriei

Primul ritual invită, de fapt, la castrarea simbolică a memoriei, înțeleasă ca un demers obligatoriu pentru cine vrea să ducă o viață deparazitată de gâzele trecutului. Femeia care își curăță pântecul cu program scapă de foștii parteneri care, din când în când, vin și-i consumă energia fără să-i ceară voie. Nu contează că Marcel era sensibil și-i aducea flori în fiecare săptămână. Nici că Florin a plimbat-o pe Coasta Amalfitană și pe Valea Loarei. Nici că Andrei a învățat-o cum să ajungă în Nirvana sexului. Și nici că Paul i-a plătit trei sferturi din creditul pentru lo­cu­ință. Ritualul e menit să șteargă totul. Amintirile ajung în coșul de gunoi și rămân acolo pentru totdeauna. Doamna sau domni­șoara „aliniereaenerge­tica“ o spune fără echivoc: „Partenerii cu care am avut relații intime rămân co­nectați cu pântecul nostru timp de șapte ani. Iar de fiecare dată când se gândesc la noi sau își amintesc de noi, se hrănesc din energia noastră. Începem programul prin acest ritual de deconectare a amprentelor energetice, astfel încât energia pântecului nostru să devină din nou pură“.

Călătoria înăuntru

După ce învață să le dea brânci spre pubelă „foș­tilor“, femeia interesată să-și curețe pântecul se liv­rează celui de-al doilea ritual, compus din trei medi­tații: o călătorie înăuntrul propriului pântec, vindecarea liniei materne și vindeca­rea liniei paterne. Pur­jarea se prezintă astfel: „Prima meditație este o meditație profundă de curățare a pântecului. Călă­torești în interiorul tău, în pântecul tău și îți întâl­nești umbrele, fricile și monștrii din copilărie. Strat după strat, strat după strat, energia din pântecul tău se transformă. Meditația a doua înseamnă vindeca­rea liniei materne până la a șaptea generație și mai departe până la prima femeie, Eva. În această etapă ești pregătită să te conectezi și să îți activezi energia feminității. Și ești pregătită să pri­mești darurile de la bunicile tale. Și nu este vorba doar despre tine, vindeci pântecul mamei tale, iar impactul se va resimți și în viața fetelor tale, dacă ești mamă de fete. Medi­ta­ția a treia înseamnă vindecarea liniei paterne. Re­la­ția pe care o ai cu tatăl tău îți influențează modul în care interacționezi cu fie­care bărbat din viața ta. Cu partenerul de viață, cu șeful sau cu colegii. Este o experiență magnetică prin care înveți cum să te lași iubită, sprijinită și sus­ținută de energia mascu­lină din această lume“.

Al treilea ritual – finis coronat opus – se ocupă de Eliminarea Scutului Energetic din Jurul Pântecului. Odată cu îndeplinirea Ritualului 3, purjarea se încheie – poate nu spectaculos, dar eficient. Cu pântecul curățat, femeia renaște și își continuă drumul prin viață, în căutarea altor parteneri pe care să-i lase apoi în urmă, spre a-i pofti la momentul cuvenit să nu-i mai consume energiile post factum, festum sau coitum. „Din copilărie, fetițe fiind, construim un scut energetic în jurul pântecului nostru pentru a ne simți în siguranță. Acum, ca și femei adulte, nu mai avem nevoie de acest scut, vrem să fim radiante, vrem să fim magnetice, pentru a atrage în viața noastră absolut tot ce ne dorim.“

Costă doar 400 de lei să-ți aduci pântecul la service-ul pentru îndepărtarea energiilor nedorite și să pleci cu el recondiționat. Tariful e de bun-simț și la îndemâna multor femei care, simțind că foștii parteneri le buzunăresc energetic, se declară entuziasmate după ce trec prin programul de curățare. E cazul Danielei, pe care emoția o face victima anacolutului, dar care ține să lase posterității următoarele: „Eu, de când am început acest program, s-au schimbat tare multe în viața mea. […] Toate informațiile sunt le­gate de sacritatea a ceea ce femeia poartă, adică pântecul sacru“. Umblă vorba că participantele la Programul de Curățare a Pântecului i se adresează Danielei cu apelativul „Sacritatea Voastră“.

Acest articol a aparut în numărul 104 al revistei NewMoney

Prozator, traducător și jurnalist sportiv, Radu Paraschivescu a realizat emisiunea „Pastila de limbă” la Digi24.