Poșta Română a refuzat distribuția pliantelor USR PLUS. Acum zece zile a difuzat materiale de promovare pentru PSD

NewMoney 11/04/2019 | 15:41 Ştiri
Poșta Română a refuzat distribuția pliantelor USR PLUS. Acum zece zile a difuzat materiale de promovare pentru PSD

Alianța 2020 USR PLUS anunță că va da în judecată Poșta Română, după ce filialele din Giurgiu și Tulcea au refuzat să distribuie pliantele electorale ale formațiunii politice. Motivul invocat de reprezentanții Poștei ar fi că pliantele încurajează oamenii să iasă la vot pe 26, îndemn considerat „propagandă electorală”.  

Suntem în fața unui nou abuz. Poșta Română refuză să distribuie pliantele electorale ale Alianței 2020 USR PLUS în județele Giurgiu și Tulcea. Motivul? Conține un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă „propagandă electorală”. Vom da instituția în judecată.

Potrivit legii 334/2006, prezența cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral NU este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu”, transmite Alianța 2020 USR PLUS.

Alianța condusă de Dacian Cioloș și Dan Barna spune că filialele Poștei Române din cele două județe au refuzat să distribuie pliantele USR PLUS, în condițiile în care livrat fără probleme materialele de promovare ale PSD.

Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță, iar nouă ni se interzice să distribuim un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD-ul a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Refuzăm abuzul la care suntem supuși”, mai transmite Alianța 2020.

Pe 1 aprilie, Poşta Română a confirmat pentru Ziare.com că s-a angajat să distribuie materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, în baza unui contract în valoare de 925.000 lei, bani care au fost deja plătiți.

Pe site-ul Poștei Române se arată că „în perioada de precampanie, dar și în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 care va începe în curând, Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ oferă fiecărui partid, formațiune politică și candidaților independenți, oportunitatea să-și expună programele electorale. Cu o prezență, practic, în fiecare așezare umană din România, cu acces la peste 8,9 milioane de adrese poștale, serviciile de marketing neadresat sunt un vehicul perfect pentru diseminarea mesajelor dumneavoastră„.


Foto: Mediafax