Portughezii de la Sonae Sierra se uită la noi proiecte imobiliare de retail sau mixte în România

Andreea Neferu 11/01/2018 | 17:04 Ştiri
Portughezii de la Sonae Sierra se uită la noi proiecte imobiliare de retail sau mixte în România

Compania portugheză Sonae Sierra, care controlează centrul comercial ParkLake din Capitală alături de grupul irlandez Caelum Development, ia în calcul noi investiții în România, în contextul în care piața imobiliară locală traversează o perioadă de avânt.

„Căutăm noi oportunități de investiții în România, în special pe segmentul de retail. Ar putea fi însă și un proiect de tip mixt, dar în care retailul să reprezinte o componentă importantă”, a spus Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra.

Centrul comercial ParkLake, deschis în toamna anului 2016, a ajuns în prezent la un grad de ocupare de 96%, cu aproximativ 220 de magazine deschise. Mall-ul, dezvoltat în urma unei investiții de 180 de milioane de euro, a atras anul trecut circa 10 milioane de vizitatori, iar pentru anul 2018, compania speră la un avans de peste 10% al traficului din ParkLake.

Dincolo de mallul din București, Sonae Sierra mai deține un centru comercial în centrului orașului Râmnicu Vâlcea, River Plaza Mall, dar și terenuri în Craiova și Ploiești.


FOTO: ParkLake

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.
← Close