Portofoliul imobiliar al NEPI a crescut cu aproape 800 de milioane de euro în ultimul an

Andreea Neferu 12/05/2017 | 13:43 Ştiri
Portofoliul imobiliar al NEPI a crescut cu aproape 800 de milioane de euro în ultimul an

Dezvoltatorul imobiliar NEPI, care se pregătește să fuzioneze cu sud-africanii de la Rockcastle, a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri nete din chirii de 45 de milioane de euro, în creștere cu 51% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului publicat de companie.

Valoarea portofoliului imobiliar al NEPI a ajuns la aproape 2,6 miliarde de euro, în creștere de la puțin sub 1,8 miliarde de euro în urmă cu un an. În ultimul an, NEPI a făcut mai multe achiziții care au contribuit la extinderea portofoliului, printre acestea numărându-se parcul de retail Shopping City și centrul comercial Arena Centar din Zagreb.

Printre planurile companiei, care are active în țări precum România, Serbia, Slovacia, Croația și Cehia, se numără ridicarea unor noi malluri și în Râmnicu Vâlcea și Târgu Mureș, precum și extinderea centrelor comerciale Promenada din București, Shopping City Galați, Shopping City Sibiu și Shopping City Ploiești.

Compania rezultată din fuziunea între fondul de investiții NEPI și sud-africanii de la Rockcastle va fi listată pe bursele din Johannesburg și Euronext Amsterdam până la jumătatea lunii iulie a acestui an.

NEPI este listat în acest moment pe bursele de la București și din Johannesburg, în timp ce Rockcastle este pe piețele de capital din Africa de Sud și Mauritius. Deocamdată, nu există informații privind o posibilă listare a noii companii pe bursa de la București.

Rockcastle are expunere și pe Europa Centrală, unde a investit până la jumătatea anului trecut circa 520 de milioane de dolari, în special în țări precum Polonia sau Cehia.

 


FOTO: Mega Mall

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.