Polonia se pregăteşte pentru un posibil război. Autorităţile de la Varşovia au lansat un ghid pentru populaţie

Elena Marinescu 06/04/2022 | 20:53 Ştiri
Polonia se pregăteşte pentru un posibil război. Autorităţile de la Varşovia au lansat un ghid pentru populaţie

Guvernul polonez a publicat un ghid care instruiește cetățenii cum să se pregătească pentru o criză, cum ar fi un război.

Ghidul instruiește cetățenii cu privire la ce trebuie să facă în timpul unor atacuri, de la arme convenționale la arme chimice și nucleare, și descrie sistemele de avertizare publică care ar fi folosite în astfel de evenimente.

Oamenii sunt sfătuiți să își facă provizii de apă, alimente, medicamente, baterii și lanterne în caz de întreruperi de energie electrică, anunță Sky News, relatează Mediafax.

Deși guvernul a declarat că este obligat să pregătească publicul pentru diverse scenarii, a negat că ghidul are vreo legătură cu războiul din Ucraina. Ghidurile anterioare au inclus situații precum inundații și vremea de iarnă.

În timp ce Rusia și-a concentrat în mare parte eforturile de război în nordul, sudul și estul Ucrainei, a efectuat bombardamente în orașul Lviv, situat în vestul țării – la 43 de mile de granița cu Polonia. Nu există informații specifice potrivit cărora Rusia ar plănui un atac asupra Poloniei sau că Polonia se așteaptă la unul, dar există temeri că Rusia ar putea invada țările vecine.