Polonezii de la Blachotrapez își extind fabrica de acoperișuri de la Baia Mare

Andreea Neferu 27/06/2017 | 16:19 Ştiri
Polonezii de la Blachotrapez își extind fabrica de acoperișuri de la Baia Mare

 

Producătorul de sisteme de acoperișuri Blachotrapez, subsidiara locală a grupului polonez Blachotrapez, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, în creștere cu 35% la sută față de anul anterior.

Intrată pe piața românească din 2010 și având o capacitate de producție anuală de 3 milioane de metri pătrați, compania cu fabrica la Baia Mare intenționează să se extindă în acest an cu o nouă hală de producție, în urma unei investiții de 800.000 de euro.

„Am înregistrat creșteri constante ale vânzărilor din România, iar extinderea producției reprezintă următorul pas firesc, în contextul în care întreaga piață a sistemelor de acoperiș este în plină expansiune. Noua hală de producție va fi finalizată anul viitor și va însemna noi locuri de muncă și mai mult decât o dublare a capacității de producție”, a declarat Jaroslaw Turczynski, CEO Blachotrapez România.

Fabrica Blachotrapez de la Baia Mare produce materiale pentru acoperișuri și fațade și accesorii suplimentare de tinichigerie pentru piețele din România (în principal), Ungaria și Bulgaria. În România, compania are o rețea proprie de vânzare cu amănuntul prin 21 de filiale, iar produsele Blachotrapez se găsesc în peste 250 de puncte de distribuție en gros.


Sursă foto: Blachotrapez

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.