Poliţia din Bucureşti intervine! Speculă cu dezinfectanţi şi echipamente medicale de protecţie

Elena Marinescu 19/03/2020 | 20:03 Ştiri
Poliţia din Bucureşti intervine! Speculă cu dezinfectanţi şi echipamente medicale de protecţie

Politistii au confiscat o tonă de dezinfectanți și zeci de mii de măști și mănuși de protecție ce urmau să fie revândute la suprapreț în Bucureşti. Oamenii legi au deschis şi un dosar pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

Într-un comunicat de presă se precizează că „polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție.

În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite si ridicate peste 13.500 de măști de protecție și peste 11.000 perechi de mănuși. Au fost ridicați circa 900 de l de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și peste 300 de ochelari de protecție.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au achiziționat, de pe piața neagră, echipamente medicale de protecție, precum și cantități mari de dezinfectant, cu intenția de a le pune în vânzare, direct sau on line, la prețuri supraevaluate, profitând de cererea crescută și de lipsa lor de pe piață.

Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât și către persoane juridice, pe baza unor documente fictive. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Invervenție a Jandarmeriei”.