Poliţia Capitalei: Trei femei cu vârste între 63 şi 84 de ani, victimele defectării instalaţiei de oxigen a unităţii mobile ATI

NewMoney 13/04/2021 | 10:08 Ştiri
Poliţia Capitalei: Trei femei cu vârste între 63 şi 84 de ani, victimele defectării instalaţiei de oxigen a unităţii mobile ATI

Trei femei cu vârste între 63 şi 84 de ani sunt victimele defectării instalaţiei de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş, cadavrele fiind transportate la INML iar TIR-ul ATI a fost sigilat, anunţă Poliţia Capitalei, care precizează că cercetările sunt continuate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.

”La data de 12.04.2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeaşi zi,  3 pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeş” Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat  echipa complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist. În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu  vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani”, precizează marţi dimineaţă Poliţia Capitalei.

De asemenea, anunţă că din primele date ”a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie,  alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unităţii de terapie intensivă mobilă ar fi  înregistrat disfuncţionalităţi, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor”.

A fost făcută cercetarea la faţa locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor.

Cadavrele au fost ridicate şi transportate la INML in vederea necropsiei, iar cercetările sunt continuate de Parchetul Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Surse din anchetă au declarat luni seară pentru News.ro că cercetările sunt făcute în rem, pentru ucidere din culpă.