Podul spre acasă: de la zeci de mii de metri pătrați de birouri la proiecte rezidențiale

Andreea Neferu 05/12/2016 | 14:43 Oameni
Podul spre acasă: de la zeci de mii de metri pătrați de birouri la proiecte rezidențiale

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

În imobiliare, pofta pare să vină cons­truind. După ce a demarat investiții masive în segmentul de birouri, dezvoltatorul Forte Partners, condus de Geo Mărgescu, vrea să se implice într-un pro­iect rezidențial mai mare. Ce se află în spatele acestei decizii?

Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul este să-l creezi tu însuți, spunea la un moment dat Peter F. Drucker, părintele managementului modern. Iar în cazul lui Geo Mărgescu și al businessului pe care îl conduce, dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, sintagma s-a potrivit ca o mănușă.

Anul trecut, compania făcea un pariu îndrăzneț, anunțând un proiect de birouri într-o zonă a Bucu­reș­tiului mai p­­u­­țin curtată de investitorii din segmentul office – Orhideea. „Pariul nostru cu această zonă se pare că a fost unul câș­ti­­gător“, spune acum Mărgescu.

Mai mult, Forte a ajuns să „creeze“ viitorul în această parte a Bucureștiului, devenită între timp un magnet pentru investitorii din zona de birouri, care au anunțat/demarat aici proiecte cu o su­pra­față totală de aproape 200.000 de metri pătrați.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.