Pod peste hale. ArcelorMittal investește 6,5 milioane de euro în modernizare

Carol Dan 29/11/2016 | 13:37 Ştiri
Pod peste hale. ArcelorMittal investește 6,5 milioane de euro în modernizare

Producătorul de oțel ArcelorMittal Galați a început construcția unui pod rulant, în care va investi peste 10% din bugetul său multinual în valoare totală de 60 de milioane de euro.

Podul va putea transporta 300 de tone de oțel către mașinile de turnare. Pentru construcția lui, compania a folosit cea mai are macara pe șenile din România, care poate ridica greutăți de până la 600 tone. De altfel, podul cântărește aproape 420 de tone.

„Acest proiect, în valoare de 6,5 milioane de euro, este parte a planului nostru pentru modernizarea Oțelăriei, cu scopul de a îmbunătăți atât productivitatea cât și calitatea produselor”, declară Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galați.

ArcelorMittal Galați face parte din ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic și minier din lume, care are fabrici în 19 dintre cele 60 de țări în care are operațiuni. Grupul a avut în 2015 venituri de 63,6 miliarde de dolari și a produs 92,5 milioane de tone de oțel.

 


Foto: ArcelorMittal

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.