Platforma ROCA anunță un randament de 340% pentru sumele investite

NewMoney 11/04/2019 | 12:52 Ştiri
Platforma ROCA anunță un randament de 340% pentru sumele investite

Platforma de investiții ROCA anunță că a înregistrat anul trecut un randament pe sumele investite de 340%, față de 16%, procentul asumat inițial în fața investitorilor. Asta înseamnă că ROCA a obținut un randament de peste 20 de ori mai bun decât cel estimat, în primul său an de activitate. 

Valoarea companiei a ajuns la 21,9 milioane de euro, cu o creștere de peste 60 % față de valoarea inițială.

„Cifrele, care depășesc rezultatele prognozate, susțin principala realizare: reușita de a valida în piață nevoia unei soluții financiare pentru companiile cu potențial, dar ineligibile pentru finanțări tradiționale”, se arată într-un comunicat.

La acest moment, Platforma ROCA are în portofoliu trei companii românești, S-KARP, Frigotehnica și Tremot, în care deține pachetul majoritar. Până la sfârșitul lui 2019, ROCA își propune să atragă în platformă cel puțin cinci noi companii, dintre care trei sunt deja în diverse faze de pre-tranzacție.

„ROCA este o soluție dedicată IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business funcțional, operațional profitabil și un produs validat de  piață, scalabil, cu posibilități de digitalizare și export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand românesc solid. Este întotdeauna analizată oportunitatea de a crește organic și prin consolidări cu alte companii cu care există complementarități și/sau sinergii”, se mai arată în comunicat.

„Sunt multe companii care nu pot să depășească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potențialul să genereze valoare adăugată pe termen lung. ROCA este elementul suport pentru comunitatea de oameni de business pe care vrem să o construim și suntem mândri să vedem că tot mai mulți antreprenori români își doresc să contribuie la inițiativă. Într-o eră a globalizării, am descoperit dorința și determinarea de a dezvolta și a da amploare brandurilor românești”, spune Rudi Vizental, CEO ROCA.

În prezent, acționariatul ROCA numără nume importante din antreprenorialul local și internațional, printre care Andrei Cionca, președinte CITR Group, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu, fondatorul Mobexert sau BT investments, compania de investiții a Băncii Transilvania.

Compania mai transmite că în topul priorități pentru următoarea perioadă este și atragerea unei instituții financiare europene în rândul acționarilor platformei precum și dezvoltarea platformei pentru a răspunde nevoilor noi identificate în piață.


Foto: Guliver/Getty Images