Platforma de automatizare e-commerce BaseLinker se lansează într-un parteneriat cu DHL Express România

NewMoney 21/03/2023 | 12:29 Ştiri
Platforma de automatizare e-commerce BaseLinker se lansează într-un parteneriat cu DHL Express România

Piața de e-commerce din România a crescut rapid, cu o dinamică mult mai mare decât a altor state europene. Conform estimărilor pentru anul 2023, în perioada ce urmează se preconizează în continuare un potențial de creștere, cifra estimată pentru e-commerce-ul românesc fiind 6,5 miliarde de euro. 

În acest context, BaseLinker, platforma de automatizare a proceselor din e-commerce ce oferă peste 700 de integrări și DHL Express România, liderul de piață pe segmentul expedierilor internaționale aeriene își anunță parteneriatul prin care își integrează platformele în vederea accesării mai simple și mai rapide la piețele internaționale pentru comercianții români.

”Știm deja că dacă îți deschizi un magazin online cu livrare cross-border poți crește de două ori mai mult vânzările, decât dacă ai vinde doar în țară. Tocmai pentru a sprijini procesul de expansiune a magazinelor online, adăugăm în portofoliul nostru integrarea cu  DHL Express România. Pasul următor în strategia de business a unui magazin online este automatizarea proceselor și adaptarea business-ului în ecosistemul e-commerce european.”, declară Tatiana Șen (foto), Co-CEO BaseLinker România.

BaseLinker permite gestionarea și automatizarea proceselor unui magazin online dintr-o singură interfață. În cadrul unui singur sistem și al unui singur abonament, ai acces la platforme de tip marketplace, curieri, sisteme de facturare și contabilitate. “Actuala situație economică, particularitățile acestei perioade, dar și potențialul enorm al magazinelor online românești ar trebui să ducă la un moment ideal în care acestea trebuie să facă pasul către vânzarea internațională, acolo unde există un potențial real, neexploatat de către aceste afaceri care își canalizează întreaga energie doar pe piața locală, o piață destul de limitata pe care se bat absolut toți jucătorii din online. (…) Este momentul cel mai potrivit pentru a ținti noi piețe, noi clienți”, menționează Florin Toma, eCommerce Manager,  DHL Express România. DHL are o echipă de aproximativ 380.000 de angajați în peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume. Grupul a generat venituri de peste 81 de miliarde de euro în 2021.