Ce planuri de extindere în piața locală și în Polonia are cel mai mare proprietar de spații de brouri din România

Andreea Neferu 07/08/2018 | 11:52 Companii
Ce planuri de extindere în piața locală și în Polonia are cel mai mare proprietar de spații de brouri din România

După ce a cucerit piețele de birouri din România și Polonia, construindu-și un portofoliu de clădiri ce valorează două miliarde de euro, au mai rămas ceva ași în mâneca dezvoltatorului imobiliar Globalworth?

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

La mai puțin de un an de când a făcut primul pas în afara României, oficiali­zându-și intrarea în Polonia, colosul imobiliar Globalworth a reușit să-și du­bleze valoarea proprietăților pe care le deține. Un portofoliu de aproximativ două mi­li­arde de euro, în care pre­domină clă­dirile de birouri, concentrat 55% în România, iar restul în Polonia – unde Globalworth a făcut achiziții pe bandă rulantă în ultima perioadă. „Nu avem un target fix privind valoa­rea portofoliului la care vrem să ajungem. Nu facem achiziții doar pentru a ne crește dimensiunea companiei, ci vrem să adu­cem valoare adăugată în portofoliu“, explică Dimitris Raptis (43 de ani), director general adjunct și director de investiții al Globalworth.

Investitorul imobiliar este cel mai mare proprietar de birouri din România, controlând clădiri finalizate de 330.000 de metri pătrați pe segmentul office, potrivit calculelor NewMoney, în condițiile în care stocul total de spații de birouri moderne din București se ridică la 2,8 milioane de metri pătrați. Cu alte cu­vinte, 12% din birourile din Capi­tală se află în mâna celor de la Globalworth, care mai au în construcție și alți peste 100.000 de metri pătrați în Bucu­rești. Pe de altă parte, în Polonia supra­fața de spații de biro­uri finalizate pe care o con­trolează acum investitorul cu „certificat de naștere“ de Ro­mâ­nia se ridică la circa 290.000 de metri pătrați. De altfel, ascensiunea în Polonia a dezvoltatorului imobiliar a fost una extrem de rapidă, de la începutul acestui an Globalworth investind pe această piață peste o jumătate de miliard de euro.

Complexul de birouri Green Court este una dintre achizițiile de anvergură făcute de Globalworth în România FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

 

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.