Piața de retail, pe val: centrele comerciale performante sunt închiriate aproape integral

Andreea Neferu 31/01/2017 | 12:47 Ştiri
Piața de retail, pe val: centrele comerciale performante sunt închiriate aproape integral

Retailerul turc de modă LC Waikiki va deschide în primăvara acestui an un magazin de 1.000 de metri pătrați în centrul comercial Jupiter City Shopping Center din Pitești, deținut de israelienii de la Jupiter Group.

Tranzacția de închiriere a spațiului care va fi ocupat de LC Waikiki a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox. În urma deschiderii acestui magazin, centrul comercial din Pitești va ajunge la un grad de ocupare de 100%, printre ceilalți retaileri de modă prezenți în Jupiter City Shopping Center numărându-se H&M, Bershka, Pull & Bear și Stradivarius.

„Piața locală de retail traversează un moment bun, cu creșteri semnificative ale vânzărilor pe toate segmentele, lucru vizibil și prin prisma faptului că centrele comerciale performante sunt închiriate aproape integral”, spune Bogdan Marcu (foto), partner, retail agency în cadrul DTZ Echinox.

Centrul comercial Jupiter City Shopping Center a fost deschis în 2008 și este cel mai mare proiect comercial din Pitești și județul Argeș. Proiectul are o suprafață închiriabilă de 45.000 mp.

Tot în primavara acestui an, pe lista de chiriași a proiectului Jupiter City va intra și retailerul de încălțăminte CCC, care va deschide, pe o suprafață de 600 de metri pătrați, primul magazin din Pitești.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.