Peste 1000 de zboruri ar putea afi anulate în Germania, în urma unei greve a personalului de securitate

NewMoney 15/01/2019 | 11:31 Ştiri
Peste 1000 de zboruri ar putea afi anulate în Germania, în urma unei greve a personalului de securitate

Personalul de securitate de pe opt aeroporturi din Germania se află în grevă marţi, pe fondul unei dispute privind salariile. Până la 220.000 de pasageri ar putea fi afectaţi de întârzieri sau anulări, potrivit Reuters.

Greva a început pe aeroporturile mai mici din Hamburg, Hanovra şi Bremen la miezul nopţii de luni spre marţi iar cei din Frankfurt s-au alăturat două ore mai târziu. Protestul va dura până la ora locală 20:00, scrie News.ro.

Acţiuni similare sunt aşteptate la Munchen, Lepzig, Dresden şi Erfurt, sute de zboruri fiind anulate.

Săptămâna trecută angajaţii au intrat în grevă la cinci aeroporturi, o acţiune numită ca fiind excesivă de Asociaţia Aeroporturilor din Germania.

Fraport, operatorul aeroportului din Frankfurt, se aşteaptă ca 470 dintre cele 1.200 de zboruri să fie afectate.

Lufthansa a informat că va anula în jur de 500 de zboruri, 28 dintre ele fiind în afara Europei. Eurowings, aparţinând de Lufthansa, a precizat că vor fi afectate 120 dintre cele 700 de zboruri pe care le operează.

Aeroportul din Munchen a informat că deşi sindicatul Verdi a cerut o grevă şi acolo, controlul de securitate al pasagerilor este asigurat de o firmă de stat ai cărei angajaţi nu vor intra în grevă. Însă unele zboruri care pleacă spre sau vin de la aeroporturi afectate ar putea fi anulate.

Verdi negociază salariile a 23.000 de angajaţi în domeniul securităţii în Germania. Negocierile vor reîncepe pe 23 ianuarie.


Foto: Getty Images/Guliver