Peste 100.000 de clienți Revolut au aplicat pentru creditul de nevoi personale

Andrei Dumitru 07/10/2022 | 12:56 Ştiri
Peste 100.000 de clienți Revolut au aplicat pentru creditul de nevoi personale

Peste 1.000.000 de clienți români au primit invitația de a descoperi noul credit de consum lansat de Revolut Bank, în august 2022, anunță compania. Pe parcursul celor aproape două luni în care s-a realizat lansarea treptată a produsului pe piața locală, banca a primit deja peste 100.000 de cereri de credit.

„Produsul se adresează clienților Revolut care folosesc aplicația în mod curent, rezidenți în România, care au peste 18 ani și realizează venituri din salariu sau pensie care pot fi confirmate de surse oficiale locale. Dacă opțiunea de credit nu este vizibilă pentru un client în aplicație, cel mai probabil aplicația acestuia nu este actualizată, versiunea utilizată fiind mai veche de 8.56. De asemenea, clienții sunt sfătuiți să se asigure că au adăugat cartea de identitate în aplicație, deoarece aceasta este necesară pentru evaluarea aplicației de credit”, a menționat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

Peste 50% din împrumuturile acordate până în prezent au o valoare mai mare de 7.000 euro, echivalent în lei. Clienții care au accesat produsul au, în medie, un salariu cu 40% mai mare decât venitul mediu național. Clienții din București – Ilfov, Iași, Timiș, Brașov și Cluj au manifestat cel mai ridicat interes față de produs.

Revolut propune un credit de nevoi personale de pe piața locală, cu o dobândă fixă ​​între 6,99% și 15,59%, fără alte alte costuri asociate sau condiționări, cum ar fi încheierea unei asigurări de viață sau încasarea salariului în contul Revolut. Creditul Revolut este oferit în lei, cu o dobândă fixă ​​pe toată perioada împrumutului și un termen de rambursare de maxim 60 de luni, fără costuri suplimentare legate de acordare, gestionare sau rambursare anticipată.

Acordarea creditului și administrarea acestuia se face online, automat, direct din aplicație, de la solicitare, aprobare, până la modificarea condițiilor de rambursare, verificarea extrasului de credit în orice moment, realizarea de plăți anticipate parțiale sau totale sau închiderea creditului.

„Misiunea Revolut este aceea de a simplifica orice problemă legată de bani și de a oferi produse financiare cu costuri avantajoase pentru clienți. Creditul nostru de nevoi personale este un produs nu doar simplu de accesat, fără bătăi de cap, dar și unul dintre cele mai avantajoase produse de creditare, cu una dintre cele mai competitive dobânzi. Având în vedere contextul economic și social actual, ne dorim să protejăm interesele clienților noștri prin promovarea unor soluții financiare responsabile și, astfel, le oferim flexibilitatea de a împrumuta atât cât au nevoie, atunci când au nevoie. Creditul Revolut poate fi rambursat în orice moment, la fel de simplu precum a fost obținut, fără costuri de rambursare anticipată. Ne dorim ca acest produs să fie accesibil cât mai multor clienți români și să devină prima opțiune atunci când aleg un credit de nevoi personale”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut din România și Head of Lending.

Revolut s-a lansat oficial pe piața din România în 2018, cu servicii de plăți și operațiuni de transfer de bani instant. De atunci și până în prezent, peste 2 milioane de clienți au folosit aplicația financiară, care a devenit numărul 1 pe piața locală, printre utilizatorii de fintech, 78% dintre aceștia menționând Revolut drept cea mai folosită aplicație din categoria „all-things-money”.

Din 2018, Revolut a obținut licența bancară pentru a opera în UE, emisă de Banca Centrală Europeană (BCE). Ulterior, compania a depus eforturi pentru a pașaporta această licență în cât mai multe piețe din UE, ajungând, în prezent, la 30 de piețe din Spațiul Economic European (SEE), unde are peste 15 milioane de clienți (retail și business). În prezent, Revolut UAB pune la dispoziția clienților servicii de creditare în Lituania, Polonia, Irlanda și România.