Peste 1.000 de elevi şi profesori, infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8-17 februarie

Elena Marinescu 17/02/2021 | 18:27 Ştiri
Peste 1.000 de elevi şi profesori, infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8-17 februarie

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, că, în perioada 8-17 februarie, 600 de elevi şi 472 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu noul coronavirus. 

Potrivit datelor transmise, miercuri, de Ministerul Educaţiei, în perioada 8 – 17 februarie, 600 de elevi şi 472 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu noul coronavirus. De asemenea, 542 de clase au activitatea suspendată.

Cursurile în format ”faţă în faţă” au început, în 8 februarie, în cea mai mare parte a unităţilor de îmbăţământ, prezenţa copiilor la cursuri fiind condiţionată de rata de infectare din fiecare localitate.

Părinţii, sfătuiţi să fie atenţie la semnele de infectare!

Ministerului Sănătăţii îi sfătuiește pe părinţi să fie atenţi la starea copilului lor înainte de a-l duce la şcoală, iar dacă observă chiar şi o parte dintre simptomele de Covid să îl ţină acasă şi să ia legătura cu medicul de familie.

Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MS.

Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, adaugă Ministerul.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.815 cazuri noi de coronavirus, iar 62 de români au murit din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. În ATI sunt 935 de bolnavi.

Până miercuri, 17 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 768.785 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 714.709 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.