Pentru One United Properties, valoarea dezvoltărilor în construcție a depășit 1,5 miliarde de euro în 2023

NewMoney 10/07/2024 | 09:33 Ştiri
Pentru One United Properties, valoarea dezvoltărilor în construcție a depășit 1,5 miliarde de euro în 2023

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a avut, în 2023, cea mai mare livrare anuală din ultimii ani, cu 1.549 de unități rezidențiale și comerciale finalizate. Operațiunile sale s-au extins semnificativ anul trecut, valoarea dezvoltărilor în construcție depășind 1,5 miliarde de euro, iar suprafața totală aflată în construcție ajungând la aproape 900.000 mp.

„Pe măsură ce compania noastră se dezvoltă, crește și numărul dezvoltărilor care transformă imaginea Bucureștiului. În 2023, One United Properties a finalizat 1.549 de unități rezidențiale și comerciale, marcând cea mai mare livrare anuală de până acum și depășind rezultatele din anii anteriori. În același timp, compania noastră avea 4.281 de unități în curs de dezvoltare activă, consolidându-ne poziția de lider în dezvoltările sustenabile din România. Pe parcusul anului trecut, operațiunile noastre s-au desfășurat pe 14 șantiere de construcții, inclusiv pentru restaurarea fostei Fabrici Ford, acum One Gallery, și pentru Casa Braikoff, care va fi inaugurată în curând ca One Athénée, ambele fiind planificate pentru livrare în 2025. A fost un an de referință în ceea ce privește dezvoltarea, dar la fel de important a fost și progresul nostru în măsurarea impactului ESG”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

În privința proiectelor cheie, în 2023, One United Properties a realizat progrese semnificative în îmbunătățirea infrastructurii educaționale pentru comunitate, potrivit unui comunicat de presă. În mod special, compania a pus la dispoziție gratuit o facilitate sigură și modernă pentru școala primară publică I.G. Duca, a cărei clădire prezenta un risc seismic de gradul doi. Această inițiativă, derulată în cadrul One Cotroceni Park, a permis copiilor să studieze într-un mediu sigur, exemplificând angajamentul față de parteneriatele public-privat cu impact, care aduc beneficii atât chiriașilor, cât și comunităților învecinate. De asemenea, compania s-a angajat să investească încă 6 milioane de euro în construirea unor facilități educaționale de ultimă generație de care vor beneficia locuitorii din One Lake District, One Lake Club și One High District.

Un alt aspect se referă la regenerarea urbană este portofoliul de restaurări al companiei, care include redobândirea grandorii a patru clădiri anterior abandonate, care vor fi reintroduse în circuitul public ca One Gallery, One Athénée, Mondrian București și One Downtown. Valoarea totală a acestui portofoliu a crescut la 260 de milioane de euro, marcând cea mai semnificativă investiție din sectorul privat din România dedicată restaurării monumentelor istorice și industriale.

Portofoliul de închirieri a înregistrat, de asemenea, o creștere a activității. La sfârșitul anului 2023, One Tower și One Victoriei Plaza aveau un grad de ocupare integral, în timp ce One Cotroceni Park 1 și One Cotroceni Park 2 au atins niveluri de închiriere de 88%, respectiv 75%. Această creștere a gradului de ocupare reflectă o cerere puternică pentru spații de lucru sustenabile și de înaltă calitate, pentru care compania One United Properties este recunoscută. Cele patru dezvoltări de birouri ale One United Properties găzduiesc în prezent aproape 10.000 de angajați, cu un venit generat de filialele locale ale chiriașilor estimat la 3 miliarde de euro, mai reiese din comunicatul de presă. Aceste dezvoltări au creat, de asemenea, aproximativ 2.100 de noi locuri de muncă, consolidând reputația Bucureștiului de centru pentru companii internaționale precum Siemens Energy, Ford, Stripe și Bluetweak.

În 2023, compania și-a măsurat, pentru al doilea an consecutiv, amprenta de CO2. În consecință, pentru 2023, One United Properties a generat aproximativ 31 de tone de echivalent CO2 la nivelul emisiilor Scop 1 și 20.368 de tone de echivalent CO2 la nivelul emisiilor Scop 2. De asemenea, compania a măsurat, pentru prima dată, emisiile parțiale de tip Scop 3 generate pe șantierele de construcție și la nivelul dezvoltărilor de birouri, care s-au ridicat la 1.273 de tone.

În ceea ce privește responsabilitatea socială corporativă, numai în 2023, compania a donat 9,3 milioane de lei pentru susținerea asociațiilor locale și a proiectelor caritabile. Strategia de CSR a companiei este orientată în jurul a trei verticale: regenerare urbană și protecția mediului, unde One United Properties a făcut donații totale de 6,1 milioane de lei; educație, sport și antreprenoriat, unde sprijinul s-a ridicat la 2,9 milioane de lei; sănătate și cercetare, unde compania a donat anul trecut 331,4 mii de lei pentru mai multe cauze.