Penta cumpără A&D Pharma, proprietarul Sensiblu, și devine cel mai mare operator farmaceutic din România

Gabriel Bucur 21/12/2017 | 17:28 Ştiri
Penta cumpără A&D Pharma, proprietarul Sensiblu, și devine cel mai mare operator farmaceutic din România

Grupul european de investiții Penta a achiziționat, prin Dr.Max, cea mai mare rețea de farmacii din Europa Centrală, grupul A&D Pharma, proprietarul lanțului de farmacii Sensiblu și Punkt, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Penta.

Tranzacția, a cărei valoare nu va fi făcută publică, mai are nevoie de acordul autorităților de concurență.

A&D Pharma deține rețelele Sensiblu și Punkt, distribuitorul Mediplus în Romania și A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing și vânzări farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România, după ce, în luna iunie a acestui an, a cumpărat rețeaua de farmacii Arta. Dr.Max este deținut de Penta Investments, care grup care dezvoltă numeroase proiecte de sănătate în Europa Centrală și de Est.

În urma preluării celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente și a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajați, Penta, prin Dr.Max, va deveni liderul pieței farmaceutice din România.

 


FOTO: Sensiblu

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.