PayPoint îşi vinde operaţiunile din România pentru 47 milioane de lire sterline

Andrei Dumitru 22/10/2020 | 12:12 Ştiri
PayPoint îşi vinde operaţiunile din România pentru 47 milioane de lire sterline

Operatorul de plăţi cash şi online PayPoint PLC din Marea Britanie a anunţat miercuri că a ajuns la un acord privind vânzarea operaţiunilor din România, PayPoint Services SRL şi PayZone SA, către Innova Capital pentru suma de 47 milioane de lire sterline în numerar, informează un comunicat de presă.

Compania a explicat că vânzarea este în linie cu accentul pus de PayPoint pe priorităţile sale strategice şi va genera creştere şi valoare pe pieţele principale din Marea Britanie.

“Am decis să ne vindem operaţiunile din România pentru a ne concentra pe pieţele principale din Marea Britanie. Credem că Innova este proprietarul adecvat pentru a duce aceste afaceri mai departe şi le dorim PayPoint Romania şi Innova toate cele bune în viitor”, a declarat directorul general de la PayPoint PLC, Nick Wiles.

În exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2020, PayPoint Romania a realizat venituri în valoare de 69,7 milioane de lire sterline, un profit operaţional de 7,3 milioane de lire sterline şi un profit înainte de taxe de 6,8 milioane de lire sterline. De asemenea, activele brute ale PayPoint România se situau la 48,5 milioane de lire sterline la data de 31 martie 2020.

PayPoint România este principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail. În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub marcă proprie în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, compania are încheiate contracte cu 165 clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor, al serviciilor financiare şi nu numai.

RTPR a asistat Innova la achiziția PayPoint și Payzone

RTPR a asistat fondul de investiții Innova Capital în legătură cu achiziția PayPoint Services SRL și Payzone SA de la grupul PayPoint listat pe bursa din Londra.

Echipa de avocați RTPR a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și de Andrei Mihul (Senior Associate) și i-a inclus pe Vlad Stamatescu (Managing Associate), Evelin Grigore, Cezara Urzică, Marina Fechetă-Giurgică (Associates), precum și Ioana Ilie, Petruș Partene și Radu Manu (Junior Associates). Hugh Owen a acordat consultanță Innova în legătură cu aspectele de drept englez ale tranzacției.

PayPoint este leader de piață în România în materie de operare de plăți, asigurând încasarea de plăți pentru 85% din furnizorii de utilități și servicii telecom din România. În plus față de colectarea de plăți aferente facturilor de utilități, PayPoint oferă și încărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă, transfer de bani și servicii de acceptare la plată pentru carduri de credit/debit. Tranzacția va fi finalizată după aprobarea Consiliului Concurenței și îndeplinirea condițiilor precedente agreate de părți.