PARTENERIAT Tinerii în Arenă sau cum un eveniment online poate transforma vieți

NewMoney 27/11/2020 | 10:54 Ştiri
PARTENERIAT Tinerii în Arenă sau cum un eveniment online poate transforma vieți

Cel mai mare eveniment de business adresat Generației Z a avut loc marți seara, unde peste 1800 de participanți și-au dat întâlnire cu 5 antreprenori de succes din România: Dragoș Petrescu, Dragos Anastasiu, Daniela Marișcu, Cristian Onețiu și Cristina Bâtlan. Tinerii în Arenă a fost locul unde efervescența și entuziasmul tinerilor s-a întâlnit cu experiența unora dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România care au împărtășit foarte autentic provocările și sfaturile lor de business.

Speakerii au vorbit despre gândirea antreprenorială, ce trebuie să facă tinerii pentru a trece la acțiune, au împărtășit deschis despre obstacolele pe care le-au întâlnit în afacerile lor, despre frici și începutul în business.

Evenimentul a fost transmis live pe Facebook și YouTube iar sfaturile antreprenorilor au cumulat peste 148.000 de minute de vizualizare.

Dintre cei peste 1800 de participanți înscriși, 54% au o idee de afacere și 74% își doresc sprijin pentru a o dezvolta. Formele de sprijin solicitate sunt feebdback și ghidaj de la antreprenori (73% dintre tineri), apoi conexiuni și clienți iar abia pe locul trei au fost banii.

Tinerii au o curiozitate și o dorință incredibilă de a afla informații. Au venit cu multe cereri de mentorat atât înainte de eveniment, pe parcursul și după eveniment. Am primit sute de idei de afacere și cereri de mentorat” – a declarat Alin-Claudiu Apostu, organizatorul și gazda evenimentului Tinerii în Arenă.

Atât din formularele de înscriere la eveniment, cât și din interacțiunile live ale participanților cu antreprenorii, s-a remarcat nevoia tinerilor de a intra în contact cu antreprenori, de a vorbi “pe bune” despre realitatea antreprenoriatului și de a avea o conversație autentică cu oameni de business experimentați. Această nevoie a fost evidențiată și prin cele peste 3.000 de întrebări primite de organizatori.

Ce au transmis antreprenorii tinerilor

Câteva dintre mesajele transmise au fost că România are nevoie de antreprenori, faptul că sunt mult mai multe oportunități în România de a te apuca de business decât în alte piețe mature, că tinerii au nevoie să treacă la acțiune cu ideile lor și faptul că este nevoie de răbdare fiindcă succesul nu vine peste noapte.

Legat de gândire antreprenorială, este incredibil de important să începi cu ce ai. Eu am început cu 200 de dolari” – a declarat Dragoș Petrescu, fondatorul Grupului City Grill.

“Cea mai bună modalitate de a identifica o oportunitate este să o creezi.” – a susținut Daniela Marișcu, CEO Aqua Azur.

Antreprenoriatul ca și medicina de-altfel, fiindcă eu sunt medic de profesie, nu este despre antreprenor. Antreprenoriatul este despre ceilalți. Întrebarea de bază nu este: Mie ce-mi iese? ci Ce pot face pentru tine? Și prin urmare nici banii nu ar trebui să fie o țintă ci o consecință” – a afirmat Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines.

“Nu-ți fie frică să ratezi mic, fie-ți frică să visezi mic!” – i-a îndemnat pe participanți Cristian Onețiu, fondator Scale-up 1000.

Cere ajutor chiar dacă se întâmplă câteodată să nu ai curajul” – a fost sfatul Cristinei Bâtlan, fondatoarea brandului Musette.

Ce au spus participanții după eveniment

„Astăzi mi-am amintit o lecție importantă de viață..și anume că totul e la un click distanță! Uitasem, parcă, de legea atracției în Univers. Deși aceasta a funcționat pentru mine în trecut, am avut niște ani în care am fost „deconectată”..de la ea, de la informație. Am făcut un pas important în seara aceasta ! De acum, nimic nu ma mai poate opri!

„Este un eveniment care îți deschide mintea. Dacă ai stat și ai visat mereu să ai o afacere, această întalnire este un prim pas înainte. Am învățat aici că afacerea este planta care va crește de la o simplă idee de sămânță, strict numai în funcție de mine și de munca mea.

“Evenimentul ,,Tinerii în Arenă” a fost pentru mine o trezire la realitate. Printre puținele dăți în care m-am simțit conectată în adevarul sens al cuvantului și în care am uitat că ne despart kilometrii și că nu suntem într-o cameră cu toții comunicând despre subiectul ce ne leaga pe toți. Dinamica, atmosfera, vibe-ul acestui eveniment sunt de neînlocuit și recomand tuturor persoanelor să se înscrie sperând data următoare să fie dublu numărul de înscriși, deoarece este o experiență pe care TREBUIE SĂ O AI ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ!! Vreau să fiu Antreprenor a reușit înca o dată să iasa din tipare și să ne rămână ca o amprentă în memorie. -Budacă Luminița, participantă la eveniment.

Poți accesa înregistrarea evenimentului gratuit pe Facebook și YouTube.

Despre Vreau să fiu Antreprenor

VSFA este un program național prin care ne propunem să promovăm gândirea și acțiunea antreprenorială în rândul tinerilor din România. Desfășurăm conferințe în țară (peste 220 evenimente până acum, începând din 2013), avem 10 comunități locale de tineri care creează și implementează proiecte locale, iar impactul lor a depășit 27.000 de tineri.

Despre Insights

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizațiile să se dezvolte prin potențialul și creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali și inovativi tineri din România. Sprijinim astfel dezvoltarea tinerilor și apropierea lor de mediul de business, în timp ce aducem un plus de valoare firmelor românești de toate dimensiunile, pentru a susține dezvoltarea economică. Am organizat 8 bootcampuri până acum, iar proiectul a primit anul trecut premiul la categoria Top 10 Programe Globale pentru dezvoltare ecosistem de inovație de la ITU, Agenția Națiunilor Unite pentru Informații și Telecomunicații.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de business privat.

RBL face România o țară mai bună pentru business și pentru români, prin proiecte care îmbunătățesc educația, antreprenoriatul și buna guvernare în România. Proiectele RBL sunt inițiate și dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 200 de membri, antreprenori și executivi de top din România.