Parchetul General anchetează AUR pentru minimalizarea Holocaustului

Andrei Dumitru 10/01/2022 | 15:16 Ştiri
Parchetul General anchetează AUR pentru minimalizarea Holocaustului

Parchetul General anunță într-un comunicat de presă că procurorii s-au seziat din oficiu privind un comunicat de presă al AUR prin care se minimalizează Holocaustul.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului.

George Simion urmează să fie citat la audieri, conform surselor G4Media.

În comunicatul la care face referire Parchetul General, AUR susţinea că, în ultimii ani, „se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”.

„Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, susţineau reprezentanţii AUR.

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, Alexandru Muraru, susține că AUR ar trebui scos în afara legii pe motiv de antisemitism.