Papalekas strânge chirii cu peste 50% mai mari, după avalanșa de achiziții imobiliare

Andreea Neferu 03/03/2017 | 12:52 Ştiri
Papalekas strânge chirii cu peste 50% mai mari, după avalanșa de achiziții imobiliare

Dezvoltatorul Globalworth, unul dintre cei mai activi jucători de pe piața locală imobiliară, a obținut anul trecut un venit operațional net de 43,6 milioane de euro, în creștere cu 53,5% față de 2015. Avansul spectaculos vine în contextul în care Globalworth a făcut o serie de achiziții imobiliare în ultimii ani, crescându-și numărul de proprietăți generatoare de venituri.

La finalul anului trecut, portofoliul imobiliar al companiei fondate de grecul Ioannis Papalekas (foto) a ajuns la 977,5 milioane de euro, care îl plasează pe locul al doilea în topul proprietarilor cu cele mai mari active imobiliare, după NEPI.

Achizițiile din ultimii ani au fost realiate în parte prin împrumuturi, astfel că gradul de îndatorare al Globalworth se ridica la finalul anului trecut la 43,4%.

Printre cele mai recente achiziții realizate de Globalworth se numără și preluarea unui proiect logistic închiriat de Dacia, pe care l-a cumpărat cu 42,5 milioane de euro de la omul de afaceri Simon Roth.

Recent, în acționariatul Globalworth a intrat un fond de investiții sud-african, Growthpoint, care administrează active la nivel mondial de 7,6 miliarde de euro. La începutul acestui an, presa israeliană scria că Globalworth se află în cursa pentru preluarea grupului israelian Africa-Israel Investments, care deține pe plan local mai multe proprietăți, printre care și unul dintre cele mai performante mall-uri din România, AFI Cotroceni.

Printre activele Globalworth, investitor care și-a concentrat atenția mai mult asupra Bucureștiului, se numără clădirile de birouri Globalworth Tower (Bucharest One), UniCredit Tower, Cathedral Plaza, Gara Herăstrău și Tower Center. De asemenea, compania are în lucru acum proiecte de birouri precum Globalworth Campus din zona Pipera din București.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.