Papa Francisc vine în România pe 31 mai

NewMoney 10/01/2019 | 17:30 Ştiri
Papa Francisc vine în România pe 31 mai

Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai, la invitația președintelui Klaus Iohannis, potrivit Digi24. Suveranul Pontif va sta în țara noastră trei zile, timp în care va merge și la Cluj-Napoca și Iași. 

După ce va ajunge la București, Papa va merge la Palatul Cotroceni unde se va fi primit de Klaus Iohannis, iar apoi se va întâlni cu Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhal. Ulterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului, scrie Q Magazine.

Ulterior, Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.

Papa Francisc a acceptat invitația oficială a fost făcută de președintele Klaus Iohannis în martie 2017 și ar fi trebuit să ajungă pe 9 mai la Sibiu. Vizita a fost amânată însă, pentru că atunci va avea loc Summitul UE, chair la Sibiu.

Aceasta va fi a doua vizită a unui Papă în România, după ce pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă, scrie descopera.ro.


Foto: Hepta/Mediafax