Pană masivă de curent în mai multe sectoare din București

NewMoney 07/08/2020 | 15:23 Ştiri
Pană masivă de curent în mai multe sectoare din București

O pană masivă de curent s-a produs vineri, în jurul orei 13.00, în București, fiind afectate mai multe cartiere, din trei sectoare. Chiar și clădirea Guvernului a rămas fără electricitate. Pana de curent a durat aproape jumătate de oră, scrie hotnews.ro.

Au fost afectate cartierele din sectoarele 1, 5 și 6, precum Drumul Taberei, Militari, Rahova, Giulești, Crângași, Gara de Nord, Victoriei, Ion Mihalache, Domenii, Aviatorilor, Bucureștii Noi.

Unii dintre locuitorii capitalei, care au semnalat problema, susțin că nu au nici apă, pentru că lipsa curentului afectează inclusiv stațiile de pompare a apei potabile.

Pene și la STB și Metrorex

Din cauza penei de curent nu au funcționat vineri nici tabelele electronice de plecări/sosiri din Gara de Nord. Pana de curent a provocat disfuncționalități și în circulația tramvaielor.

„Din cauza unei avarii majore la rețeaua de energie electrică, la nivelul Municipiului București, sunt afectate liniile de tramvai și troleibuz din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Dr Taberei, precum și semaforizarea de pe trasee”, a anunțat STB.

Problemele de alimentare cu energie electrică ar fi fost cauzate de o avarie în rețeaua Transelectrica.

De asemenea, Metrorex a anunţat că, în cinci staţii de metrou de pe Magistralele 1, 3 şi 4, a fost afectat iluminatul normal din cauza unei avarii a furnizorului de alimentare cu energie electrică şi a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu a fost afectată deocamdată de această situaţie. În plus, trei persoane au fost blocate în lift. Compania a luat măsuri pentru a reduce consumul de energie, în cazul în care pana de curent va dura mai mult. Ulterior, compania a anunţat că alimentarea cu energie a fost reluată.