Până când a prelungit Vladimir Putin interdicția pentru importurile de produse alimentare din Occident

NewMoney 13/07/2018 | 12:33 Ştiri
Până când a prelungit Vladimir Putin interdicția pentru importurile de produse alimentare din Occident

Vladimir Putin a prelungit cu 18 luni interdicţia legată de importurile de produse alimentare din Occident, după ce Uniunea Europeană şi-a prelungit sancţiunile largi şi punitive impuse Rusiei din cauza acţiunilor Moscovei în Ucraina, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

Președintele Rusiei menţine, prin decretul de joi, interdicţia importurilor de alimente până la 31 decembrie 2019. Pe de altă parte, UE şi-a prelungit sancţiunile până la sfârşitul acestui an.

Statele Unite şi UE au impus mai multe serii de sancţiuni cu scopul de a pedepsi Rusia, după ce a anexat Crimeea în 2014 şi din cauza susţinerii separatiştilor proruşi în conflictul din estul Ucrainei.

Americanii şi europenii au legat o eventuală ridicare a sancţiunilor de înregistrarea unor progrese în acordul de pace de la Minsk din 2015 cu privire la conflictul din estul Ucrainei. Oficialii de la Kremlin cred că acordul a eşuat din vina Ucrainei.

Sancţiunile occidentale au afectat economia rusă, au restrâns accesul Moscovei pe pieţele financiare globale şi au redus importuri ruse ale unor tehnologii-cheie.

 


FOTO: Guliver / Getty Images

m