Palatul copiilor din Arad a fost scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Gabriel Bucur 09/08/2017 | 14:25 Ştiri
Palatul copiilor din Arad a fost scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Palatul copiilor din Arad, una dintre cele mai importante și impresionante clădiri din oraș, a fost scos la vȃnzare cu prețul de pornire de 2,5 milioane de euro, anunță RE/MAX România, parte a liderului mondial în servicii imobiliare.

Reprezentanții agenției, în portofoliul căreia a intrat Palatul copiilor din Arad, estimează că tranzacția se va finaliza ȋn aproximativ doi ani.

Palatul copiilor este situat pe artera principală a orașului Arad, Bulevardul Revoluției. Edificiul este delimitat, are un singur proprietar, este amplasat pe un teren cu o suprafață de 2.495 de metri pătrați și dispune de o suprafață utilă de 2.220 de metri pătrați.

Clădirea cu 37 de camere „combină elemente de arhitectură neoroman și neoromantice, iar uşile şi ferestrele sunt bogat ornamentate, confecţionate din lemn de esenţă nobilă”, precizează reprezentanții RE/MAX.

FOTO: RE/MAX

 

„Ne așteptăm ca potențialii cumpărători să vină din zona investitorilor privați, de anvergură, care să ȋși dorească randamente medii la ȋnchiriere de 7-8% pe an. De asemenea, mai avem ȋn vedere utilizatorii privați cu activitate ȋn educație, sănătate, ȋn domeniul financiar-bancar sau hotelier. O altă variantă, mai puțin probabilă, totuși, este aceea a instituțiilor publice”, a menționat Beatrice Cioflică, Broker/Owner al RE/MAX Gold din Arad.

În ciuda faptului că este într-o stare bună, funcțională și este utilizată de o instituție publică, clădirea are nevoie de investiții de modernizare, mai precizează agenția. „Dacă destinația finală va fi un hotel, vorbim de costuri cuprinse ȋntre 500 și 600 de euro pe metru pătrat construit. Dacă se va merge pe varianta de spațiu de birouri, atunci prețul pe metru pătrat construit se va situa ȋntre 200 și 250 de euro”, se mai arată în comunicatul RE/MAX.

„Deși vorbim, bineȋnțeles, despre o nișă, piața aceasta a proprietăților premium se află ȋntr-o continuă dezvoltare de cȃțiva ani, ȋn special datorită numărului mare de retrocedări. De asemenea, a fost unul dintre segmentele cele mai puțin afectate de criza imobiliară, prețurile aici rămȃnȃnd constante”,  a explicat Răzvan Cuc, președintele RE/MAX Romȃnia.

 


FOTO: RE/MAX

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.