Palatul Buckingham renunță la 380 de locuri de muncă din cauza efectelor pandemiei de COVID-19

NewMoney 22/05/2020 | 16:51 Ştiri
Palatul Buckingham renunță la 380 de locuri de muncă din cauza efectelor pandemiei de COVID-19

Din cauza pandemiei de COVID-19, Palatul Buckingham va tăia anul acesta 380 de locuri de muncă temporare, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Royal Collection Trust, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Royal Collection Trust gestionează castelele şi operele de artă deţinute de casa regală britanică. Toţi angajaţii afectaţi au primit o ofertă de angajare anul următor, a spus purtătoarea de cuvânt.

Palatul Buckingham, închis în această vară

Reşedinţa oficială din Londra a Reginei Elisabeta a II-a îşi deschide porţile în mod normal pentru vizitatori timp de trei luni în fiecare vară, în timp ce regina locuieşte la reşedinţa sa de vară Balmoral din Scoţia.

Sute de persoane sunt angajate în acest scop, de exemplu să verifice bilete, să facă tururi ghidate şi să vândă suveniruri.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, majoritatea acestor angajaţi sunt pensionari şi studenţi care câştigă în medie circa 2.000 de lire sterline (2.435 de dolari) pe lună.

În 2018, peste 570.000 de persoane au vizitat Palatul Buckingham, însă din cauza pandemiei de coronavirus deschiderea a fost anulată anul acesta.

FOTO: Wikipedia