(P) ZborCadou.ro: Prima lecție de aviație – pentru tine sau cineva drag. Românii care și-au transformat pasiunea în antreprenoriat social

NewMoney 08/07/2020 | 12:49 Fapt Divers
(P) ZborCadou.ro: Prima lecție de aviație – pentru tine sau cineva drag. Românii care și-au transformat pasiunea în antreprenoriat social

Șase entuziaști ai zborului și aviației au dezvoltat un proiect de antreprenoriat social unic în România: ZborCadou.ro. Prin intermediul lui, oricine poate programa sau face cadou experiențe aeriene lângă București sau Brașov și susține, totodată, dezvoltarea domeniului în România. „Asociația Iubim Aviația”, pe care cei șase au înființat-o, organizează seminare gratuite pentru pasagerii cu frică de zbor, activități educative pentru elevi și chiar donează contravaloarea unor pachete de zbor pentru cauze sociale. În plus, prin activitatea desfășurată, promovează conceptul de flight sharing, dând posibilitatea piloților colaboratori de a-și scădea costurile unor ore de zbor.

„Se știe deja faptul că, în țara noastră, domeniul aeronautic este „mistic” pentru publicul larg. Dacă inițial ne-am dorit să ajutăm oamenii cu frică de zbor, pe parcurs ne-am dat seama că putem face mai multe, motivați de aceeași dorința de a le împărtăși celor din jur farmecul aviației.”, mărturisesc fondatorii Asociației Iubim Aviația.

Oferă experiențe, nu lucruri

„Experiențe, nu lucruri” – este îndemnul celor 6 iubitori ai zborului. Prin platforma zborcadou.ro, oricine are posibilitatea de a comanda – pentru sine sau cei dragi – un bilet pentru o experiență aeriană cu planorul, avionul, motodeltaplanul, balonul sau chiar elicopterul. Prețurile pornesc de la 250 de lei, iar activitatea de zbor se desfășoară lângă București sau Brașov, oferind perspective inedite ale împrejurimilor celor două orașe. Oricare dintre opțiunile de zbor pot fi oferite cadou, sub formă de voucher, fiind o idee salvatoare în special atunci când ne aflăm în situația de a nu știi ce să le dăruim celor dragi. Oricare dintre experiențe începe cu un scurt briefing, considerat prima lecție de aviație – în care sunt explicate câteva noțiuni de bază despre aviație și aeronava cu care se zboară. Drept amintire, după aterizare toți pasagerii primesc un „brevet de copilot”.

Relaxare, nu sport extrem

Cu toate că mulți ar fi tentați să creadă că aviația recreativă este un sport extrem, membrii Asociației Iubim Aviația mărturisesc că nu este nici pe departe așa. Din contră, spre deosebire de Aviația Comercială, unde călătorești închis într-un spațiu îngust, iar perspectivele asupra împrejurimilor îți sunt limitate, într-o aeronavă de mici dimensiuni te bucuri de peisaj și de experiența zborului pe deplin. Astfel, ai ocazia să înțelegi ce se întâmplă într-o cabină de pilotaj, dar și să descoperi lumea înconjurătoare prin ferestre largi.