(P) TMS și sistem telematic destinat sprijinirii conducerii unei companii de transport

NewMoney 10/05/2022 | 16:53 Fapt Divers
(P) TMS și sistem telematic destinat sprijinirii conducerii unei companii de transport

Companiile de transport au nevoie de sisteme telematice avansate pentru monitorizarea flotelor și desfășurarea în condiții de siguranță a transporturilor. Cu ajutorul sistemului telematic, managerii flotelor vor avea acces în timp real la toate informațiile despre fiecare vehicul în parte, asigurând prin intermediul funcțiilor inteligente, bunăstarea întregii echipe.

Ce reprezintă sistemul telematic?

Telematica este descrisă ca fiind îmbinarea telecomunicațiilor cu informatica. La baza telematicii vehiculelor, există sistemele hardware și software, ce permit colectarea, stocarea și schimbul de informații între vehiculele flotei și managerii acestora.

Sistemul telematic sau TMS (Sistemul de Management al Transporturilor) este format din dispozitive instalate în interiorul vehiculelor – tahografe digitale, ce transmit informații către serviciile găzduite de un furnizor (manager de flote) sau un server cloud. Toate aceste informații pot fi ușor accesate de pe dispozitivele inteligente cu o conexiune stabilă la internet.

TMS colectează o serie de informații specifice vehiculului, precum locația, viteza, accelerarea sau frânarea puternică, timpul de mers, consumul de combustibil, starea motorului și multe altele.

O varietate de rapoarte oferite de TMS pentru companiile de transport

Sistemul telematic ajută conducerea companiilor de transport prin furnizarea unor serii de rapoarte, ce conțin informații exacte privind vehiculele flotelor.

Printre aceste informații, regăsim ultimele date înregistrate pe cardurile șoferilor și tahografele digitale, istoricul acestor informații și perioada descărcării lor, lista atestatelor conducătorilor auto, încălcările șoferilor privind Regulamentul 561/2006 (standarde pentru perioadele de conducere și odihnă) și Directiva 2002/15/CE, managerii depistând la timp activitățile pe cardul șoferilor și încălcări ale neintroducerii codului de țară de început sau de sfârșit, dar și încălcările privind situațiile în care cardul a fost introdus în tahograf pentru o perioadă de odihnă neîntreruptă de cel puțin 45 de ore.

De asemenea, sistemul telematic oferă prin intermediul software-ului o analiză încălcărilor șoferilor, precum și o listă cu încălcările comise, dar și verificarea săptămânală a timpului de lucru al șoferilor, astfel încât conducerea companiei să aibă cunoaștere asupra posibilelor cazuri de depășire a standardelor și timpul de conducere disponibil săptămânal, perioadele de repaus săptămânal sau timpul de odihnă și durata acestuia.

Avantajele utilizării TMS

Sistemele telematice pot înregistra și stoca date ce vor putea ajuta companiile de transport prin simplificarea operațiunilor și o mai bună gestionare a șoferilor și vehiculelor. Încercați Tachoscan Web și veți puteți beneficia de soluții telematice pentru flote de toate tipurile și dimensiunile, reușind astfel să obțineți controlul și stabilitatea flotei.

Sistemul telematic oferă informații în timp real despre locația vehiculului, astfel încât să puteți identifica rutele mai potrivite, pentru a spori eficiența, crește productivitatea flotei, dar și pentru a reduce cheltuielile cu combustibilul. Planificarea inteligentă a rutelor va ajuta la economisirea finanțelor și identificarea șoferilor care se pretează mai bine pentru rutele respective.

Cu ajutorul sistemului telematic, veți putea monitoriza orele de utilizare ale vehiculelor. Informațiile descoperite vă pot ajuta la programarea din timp a întreținerii acestora, prevenind uzura și apariția defecțiunilor neașteptate.

Prin TMS, flota va fi urmărită în permanență, iar șoferii vor trebuie să respecte viteza legală de condus, evitarea comportamentelor agresive în trafic, respectarea timpilor de condus și a pauzelor între transporturi. În acest fel, veți putea preveni accidentele și îmbunătăți siguranța șoferului.

Prin monitorizarea jurnalelor de timp electronice, veți putea gestiona mai eficient salariul fiecărui șofer în parte, puteți reduce efectuarea orelor suplimentare, optimiza rutele șoferilor, astfel încât timpul de condus să fie cât mai productiv.

Alegeți să utilizați un sistem telematic modern pentru a profita de toate facilitățile oferite de acesta: descărcarea, arhivarea și analiza ușoară a datelor, rapoarte clare de analiză pentru manager și șofer, managementul combustibilului, totul pentru o mai bună gestionare a flotei și succesul afacerii.