(P) Tips & tricks rent a car Bucuresti

Elena Marinescu 16/09/2021 | 10:22 Fapt Divers
(P) Tips & tricks rent a car Bucuresti

Serviciile de rent a car Bucuresti reprezinta o solutie ideala atunci nu detii un autoturism si ai nevoie sa te deplasezi prin oras ca sa iti rezolvi problemele personale sau de serviciu. Daca locuiesti in Bucuresti si ai nevoie de o masina pentru a calatori, iti va fi de folos acest articol. Vei afla cateva informatii utile despre serviciile de inchirieri auto Bucuresti precum si cateva tips & tricks care te vor ajuta atunci cand te hotarasti sa apelezi la o firma de rent a car.

Totul tine de organizare. Un research cu privire la optiunile de car rental disponibile in Bucuresti te va ajuta sa alegi cea mai buna varianta atat din punct de vedere financiar, cat si una potrivita pentru nevoile tale. Companiile care ofera servicii de inchirieri auto au, de regula, o flota diversa, care cuprinde de la autoturisme mici, de oras, pana la minivan-uri in care sa calatoresti cu intreaga familia. Acestea pot oferi si dotari aditionale, precum sistem de navigatie, scaun Isofix sau Booster, lanturi de zapada si asa mai departe. Asa ca gandeste-te bine inainte care este scopul pentru care vrei sa inchiriezi o masina, de ce ai nevoie suplimentar, si fa alegerea potrivita pentru tine!

Daca ai un buget limitat, indicat ar fi sa dai o sansa companiilor locale de inchirieri. Pentru a-si mentine business-ul competitiv, acestea pun mult mai mult accentul pe experienta clientului, comunicarea este mult mai simpla, iar ofertele pe care le pun la dispozitie sunt foarte avantajoase. In 2021, majoritatea firmelor de rent a car au un website, asa ca este foarte simplu si rapid sa faci o comparatie online a preturilor si conditiilor de inchiriere pentru a beneficia de cea mai buna oferta.

Rezerva din timp si alege varianta de plata online. Daca te afli in una dintre urmatoarele situatii: ai nevoie sa inchiriezi o masina pentru o perioada mai lunga de timp, cauti sa inchiriezi un anumit model de masina, vrei cea mai avantajoasa oferta, atunci ocupa-te de rezervare cu ceva timp inainte. Luand o marja de timp mai mare, vei putea sa faci research-ul necesar, vei gasi masina dorita pentru perioada in care ai nevoie de ea si vei putea negocia cel mai bun pret.

Daca iti doresti ca tot procesul sa fie rapid si sa interactionezi cat mai putin cu personalul firmei de inchirieri, atunci rezerva si plateste online. Daca rezervi online ai, de cele mai multe ori, o reducere suplimentara, care poate fi si mai consistenta daca alegi sa platesti cu cardul. Nu uita ca, in functie de sezon, firmele de inchirieri auto Bucuresti pregatesc si alte tipuri de reduceri sau oferte!

Daca tot am vorbit de costuri, trebuie sa stii ca fee-ul se percepe in functie de perioada pentru care vrei sa inchiriezi un autovehicul. Un aspect pe care nu e bine sa il treci cu vederea este cel referitor la garantie. Pentru un serviciu de inchiriere se va percepe, de regula, o garantie, pe care firma o restituie integral la final daca masina este returnata in starea in care a fost luata.

Garantia pe care o percep firmele de rent a car Bucuresti poate fi de cateva sute de euro, dar difera in functie de tipul de masina. Totusi, mai exista si o alta varianta, si anume, un pachet de protectie, care va reduce acest depozit la 0. Trebuie mentionat ca pachetul de protectie costa, in cele mai multe cazuri, cateva zeci de euro, fiind, de asemenea, diferit de la un model de masina la altul, si nu se va restitui la final.

Pe langa pret, lucrurile pe care trebuie sa le mai urmaresti, atunci cand inchiriezi o masina sunt urmatoarele:

  • Flexibilitatea in ceea ce priveste rezervarea
  • Posibilitatea de modificare sau anulare gratuite oricand
  • Kilometri nelimitati
  • Fara taxe ascunse
  • Fara taxe predare masina in afara orelor de program
  • Flota de masina sa nu fie mai veche de 3-4 ani
  • Firma respecta masurile de ingienizare a autovehiculelor

Daca ai gasit cea mai buna ofera, nu uita sa verifici masina inchiriata inainte de a pleca si sa o returnezi in aceleasi conditii in care ai ridicat-o. Desi nu par foarte importante la o prima vedere, de aceste aspecte depinde foarte mult daca experienta de inchiriere va fi una pozitiva.