(P) Siguranța casei depinde de calitatea coșului de fum!

NewMoney 29/03/2022 | 10:02 Ştiri
(P) Siguranța casei depinde de calitatea coșului de fum!

Sistemul de încălzire a unei clădiri, fie că este vorba despre o clădire rezidențială sau industrială, este unul dintre cele mai importante sisteme aflat în componența acesteia. Este utilizat pentru a putea încălzi clădirea ceea ce este un aspect extrem de important în timpul sezonului rece. Nivelul de securitate oferit de către clădire depinde într-o mare măsură și de modul în care este construit sistemul de încălzire. Coșul de fum este una dintre cele mai importante componente ale sistemului de încălzire. Acesta trebuie să fie construit dintr-un material care să reziste la temperaturile foarte mari înregistrate în sistemul de încălzire și trebuie să asigure evacuarea corectă a gazelor produse ca urmare a arderii combustibilului utilizat pentru obținerea energiei termice. Din păcate, coșul de fum este o componentă care de cele mai multe ori este tratată cu superficialitate motiv pentru care se întâmplă incendii care de cele mai multe ori se soldează cu consecințe extrem de grave. Pentru a putea evita apariția unei astfel de tragedii este necesar ca, coșul de fum să fie realizat de către o echipă de oameni pricepuți, care sunt autorizați să realizeze astfel de componente. De asemenea, este necesar ca procesul de întreținere să fie realizat periodic și trebuie să fie realizat într-un mod profesionist.

O casă încălzită într-un mod eficient utilizează un coș de fum realizat de către o firmă specializată

Vremurile în care oamenii se încălzeau cu ajutorul unui sistem de încălzire realizat de către proprietarii locuințelor au trecut de foarte mult timp. În momentul de față, există firme care se ocupă cu realizarea sistemelor de încălzire. Această soluție este mult mai eficientă pentru că oferă un nivel de securitate extrem de ridicat. Eficientizarea costurilor care trebuie achitate pentru a putea încălzi locuința dar și durabilitatea sunt alte motive pentru care sistemul de încălzire trebuie să fie realizat de către o firmă care este specializată în acest sens. Pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de către o firmă care se ocupă cu realizarea sistemului de încălzire este necesar ca întreg sistemul de încălzire să fie realizat de către o echipă de profesioniști.

Inclusiv coșul de fum trebuie să fie realizat într-un mod profesionist. Acesta asigură buna funcționare a sistemului de încălzire și menține locuința în siguranță ceea ce înseamnă că este o componentă extrem de importantă. Importanța acestei componente face ca în momentul de față pe piață să existe mai multe tipuri de coșuri de fum.

Acestea trebuie să fie achiziționate în funcție de necesitățile avute de către sistemul de încălzire. Coșul de fum realizat din tablă zincată, coș de fum realizat din inox sau coș de fum realizat din cărămidă sunt cele mai populare și eficiente tipuri de coșuri de fum existente în acest moment pe piața coșurilor de fum. Indiferent de tipul de coș de fum achiziționat este obligatoriu ca acesta să fie realizat de către o firmă care este specializată în realizarea coșurilor de fum. O astfel de firmă trebuie să fie aleasă cu foarte mare atenție pentru că de modul în care aceasta lucrează depinde calitatea sistemului de încălzire.

Coșul de fum trebuie să fie realizat cu o precizie chirurgicală

Coșul de fum este utilizat pentru a putea fi evacuate gazele care apar ca urmare a procesului de ardere a combustibilului utilizat pentru obținerea energiei termice. Având în vedere importanța acestuia este necesar ca, coșul de fum să fie realizat extrem de precis pentru a putea fi utilizat la parametri optimi. Cu toate că există multe firme care afirmă că, confectionam cu un grad ridicat de precizie toate cosurile proiectate, este necesar ca alegerea firmei care se va ocupa de realizarea coșului de fum să nu fie făcută la întâmplare. Într-adevăr, există multe firme care se ocupă cu realizarea coșurilor de fum însă nu toate acestea oferă cel mai bun raport preț – calitate. Pentru a o putea identifica pe cea mai bună firmă având în vedere acest raport trebuie analizate o serie de aspecte. Cele mai importante sunt următoarele:

  • Părerile persoanelor care au apelat la serviciile oferite de către firma respectivă. Mediul online este atât de dezvoltat încât este extrem de simplu să afli care este nivelul de notorietate de care se bucură o anumită firmă sau produs. Acest instrument trebuie să fie utilizat și pentru a putea afla care este nivelul de notorietate de care se bucură firma de la care se dorește achiziționarea coșului de fum.
  • Nivelul de experiență avut. Este un aspect care transmite informații despre nivelul de profesionalism dar și despre calitatea produselor realizate de către firmă. O firmă care are o vastă experiență în ceea ce privește realizarea coșurilor de fum nu are cum să realizeze coșuri de fum la un nivel slab din punct de vedere calitativ.
  • Varietatea de produse și servicii oferite. Pentru că nevoile oamenilor sunt diferite este normal ca firmele să ofere servicii și produse diferite. Acest aspect este valabil și în cazul firmelor care se ocupă cu realizarea coșurilor de fum. Nu este suficient ca acestea să fie realizate într-un mod profesionist ci trebuie să fie montate în același mod. Așadar, trebuie identificată acea firmă care pe lângă faptul că oferă coșuri de fum realizate la un nivel calitativ ireproșabil oferă și serviciile necesare pentru ca, coșul de fum să fie montat și utilizat într-un mod corespunzător.

Indiferent de tipul de coș achiziționat sau de firma de la care se realizează achiziția trebuie ținut cont de un singur lucru, și anume că siguranța casei este pe primul loc!