(P) Sfaturi utile despre alegerea corectă a pensulelor pentru machiaj

NewMoney 22/11/2021 | 13:55 Fapt Divers
(P) Sfaturi utile despre alegerea corectă a pensulelor pentru machiaj

Pentru a obține un machiaj impecabil, avem nevoie nu doar de produse cosmetice decorative profesionale, dar și de pensule de înaltă calitate pentru aplicarea acestora. Astfel, mai jos vă vom oferi câteva sfaturi utile despre alegerea corectă a pensulelor pentru machiaj.

Atunci când alegeți accesoriile, fiți atenți la calitatea acestora, trecând degetele de-a lungul marginii, trageți ușor de fire. Acestea trebuie să fie ferme și să nu cadă. De asemenea, firele de păr ar trebui să fie moi. Firele de păr groase și dure nu numai că vor interfera cu aplicarea produselor cosmetice, dar pot zgâria pielea.

În plus, menționăm că pensulele pot fi din fire naturale sau sintetice. Cele din fire naturale, sunt de obicei realizate din păr de veveriță, cal sau capră, fiind potrivite pentru aplicarea produselor de tip pudră. Cele din fire artificiale sunt ideale pentru produsele cosmetice lichide, precum fond de ten sau fard cremos pentru obraz, deoarece aplică uniform mijlocul cosmetic, fără a absorbi o cantitate prea mare de produs.

Tipuri de pensule

Aceasta trebuie să fie din peri sintetici, fiind potrivită nu doar pentru make-up artiști, dar și pentru începători, deoarece vă permite să aplicați un strat subțire de produs.

  • Pentru corector

Această pensulă pentru machiaj https://makeup.ro/categorys/23463/ este asemănătoare cu cea pentru fond de ten, însă este de cîteva ori mai mică. Un astfel de instrument este excelent pentru machiajul dens, deoarece fibrele sintetice aplică cel mai bine corectorul, mascând perfect imperfecțiunile tenului.

  • Pentru pudră

Pensula pentru pudră trebuie să fie realizată din fibre naturale, deoarece va preia perfect cantitatea necesară de pudră. De asemenea, vă sfătuim atunci când aplicați pudra pe față, să o faceți cu mișcări de tapotare, astfel fondul de ten nu va fi întins.

  • Pentru fard uscat

Aceste perii sunt create din păr natural de ponei sau veveriță. Sunt concepute pentru pomeți și au o dimensiune mai mică în comparație cu pensula pentru pudră. Acest tip de pensulă poate fi de diferite variante, atât teșită, cât și rotunjită.

  • Pentru fard cremos

Dacă folosiți un fard de tip cremos pentru obraz, atunci optați pentru o pensulă din fire sintetice, deoarece nu va absorbi prea mult produs cosmetic.

  • Pentru fard de pleoape

Trebuie să alegeți cu atenție acest tip de pensule: dimensiunea, tipul de fire sunt importante – toate acestea contribuie la o aplicare cât mai ideală a produselor cosmetice. Spre exemplu, acuratețea aplicării depinde de lungimea firelor de păr, iar o pensulă cu peri deși este potrivită pentru saturarea nuanțelor.

Ar trebui să aveți la îndemână două tipuri de pensule pentru farduri de pleoape:

  • Plată: cu acest accesoriu, puteți distribui uniform produsele cosmetice.

  • Cu capăt rotunjit: aceasta ajută la estomparea fardurilor.

  • Pentru eyeliner

Pensula pentru eyeliner trebuie să fie foarte subțire și din fire sintetice.

  • Pentru ruj

Aceasta trebuie să fie de mărime medie și cu vârful ușor alungit, pentru că va aplica cu precizie mijlocul cosmetic, fără a întinde.

Pensulele alese corect vor contribui la obținerea unui machiaj impecabil.