(P) Schimbări pe piața cazinourilor din România

România este una dintre țările în care afacerea cu jocurile de noroc este legalizată nu doar online, ci și în modul offline. Există aproximativ 11 cele mai mari unități de jocuri de noroc care funcționează oficial aici, precum și un număr mare de cazinouri online. Slot machines, fizice și virtuale, sunt foarte populare printre diferitele tipuri de jucători.
Guvernul țării la nivel legislativ reglementează activitățile unităților de jocuri de noroc care își oferă serviciile în mod regulat și online. Aceasta aduce caracteristici proprii utilizării serviciului, în special, în aspectul economic. Majoritatea cazinourilor care operează în format tradițional sunt concepute pentru a atrage turiști în principal din țările în care jocurile de noroc sunt ilegale. Prin urmare, astfel de unități sunt amplasate în complexe turistice care pot găzdui câteva sute de vizitatori.
Controlul de către stat prevede, de asemenea, caracteristicile impozitării. De exemplu, depozitele utilizatorilor de servicii online sunt supuse unei taxe de 2%, ceea ce afectează în mod negativ interesul jucătorilor pentru serviciile de cazino virtual, astfel că unele companii își transferă activitățile în alte zone de prezență, oferind utilizatorilor oferte mai interesante și favorabile. conditii.
Caracteristicile cazinoului din România
Legalizarea afacerilor de jocuri de noroc din tara prevede respectarea unor reguli. Astfel, unitățile de jocuri de noroc trebuie să aibă licențe corespunzătoare și conturi bancare deschise, pentru ca în orice moment să poată fi blocată o firmă suspectată de încălcarea legii. În ciuda anumitor restricții, jocurile de noroc online se extind din ce în ce mai mult în țară și depășesc granițele sale. Licențierea, pe de o parte, creează unele sarcini financiare proprietarilor de afaceri, pe de altă parte, împiedică răspândirea masivă a cluburilor de jocuri de noroc ilegale.
În ciuda reglementării destul de stricte a activităților cazinoului de către stat, în România există aproximativ 15.000 de săli de jocuri de noroc distractive. Printre cele mai populare destinații oferite de Vlad Cazino se numără:
- pariuri pe curse de cai;
- sporturi fantastice;
- eSports;
- poker și alte jocuri de noroc;
- pariuri;
- loterie.
Pentru a desfășura orice tip de activitate în toate aceste domenii, este suficient să obțineți o singură licență pentru un cazinou online.
Ce s-a schimbat astăzi pe piața jocurilor de noroc din România
Afacerea jocurilor de noroc online este legalizată în țară din 2015. Cu toate acestea, o serie de procese legate de revizuirea multor decizii sunt în curs de desfășurare. Îngrijorarea statului cu privire la posibila extindere a jocurilor de noroc a determinat necesitatea de a lua în considerare creșterea cotei de impozitare pentru proprietarii de afaceri de jocuri de noroc și utilizatorii serviciilor lor. Se are în vedere și posibilitatea creării unui așa-numit „cartier de jocuri de noroc” în suburbiile Bucureștiului.
O creștere a costului unei licențe și o creștere a poverii fiscale sunt necesare pentru a implementa o serie de probleme sociale asociate cu eliminarea dependenței de jocuri de noroc. Cu toate acestea, având în vedere relația strânsă dintre afacerile de jocuri de noroc și turism, România creează cele mai liberale condiții pentru conduita sa. Până la urmă, veniturile din cazinouri reprezintă una dintre sursele stabilității politice și economice, ale dezvoltării telecomunicațiilor și ale pieței serviciilor financiare.
În prezent, România este singura țară în care există o afacere temporară de jocuri de noroc, pentru care se cere licență pe o perioadă de 3 luni. Acesta prevede desfășurarea diferitelor evenimente temporare, de exemplu, în timpul plimbărilor turistice. Cele mai populare dintre ele sunt competițiile de poker și sloturi online.