(P) Șamponul nuanțator- tehnici și tendințe de colorare

NewMoney 27/05/2020 | 15:44 Fapt Divers
(P) Șamponul nuanțator- tehnici și tendințe de colorare

Părul reprezintă o adevărată armă a seducției, iar îngrijirea acestuia necesită o atenție suplimentară.

Șamponul nuanțator are funcția de a intensifica culoarea părului vopsit și a accentua paleta cromatică a șuvițelor. Deși oferă o curățare delicată, scopul lui de bază nu este cel de a înlătura toate impuritățile scalpului, ci doar de a intensifica culoarea. Șamponul poate fi aplicat atât pe părul închis, cât și deschis. Formula activă a fost dezvoltată pentru vopsirea rădăcinilor cărunte sau accentuarea culorii între vopsiri. Nu-ți rămâne decât să alegi un sampon potrivit și să experimentezi cu gama de nuanțe.

Produsul oferă rezultate multiple, precum:

  • Colorarea totală a părului
  • Neutralizarea tonurilor nedorite
  • Accentuarea unor șuvițe sau menținerea nuanței părului vopsit.

Modul de aplicare

Șamponul nuanțator se aplica pe părul umed, asemeni șamponului obișnuit, urmând să fie clătit cu apă caldă. Însă, specialiștii recomandă să fie utilizat mai mult în calitate de vopsea nuanțatoare, decât produs de curățare. Compoziția se distribuie de la rădăcini spre vârfuri și nu în sensul opus. Atunci când aplici șamponul, masează doar scalpul, obținând o spumă discretă. În comparație cu șamponul normal, cel nuanțator necesită un timp concret de acțiune. Pe ambalajul fiecărui produs este  specificată  durata exactă. Pe lângă aplicare, este important să cunoști durata frecvenței sale.

Există mai multe tipuri de șampoane nuanțatoare, care pot fi utilizate în următoarele cazuri:

Pentru acoperirea rădăcinilor între vopsiriDacă procesul de creștere a părului este accelerat, atunci poți utiliza cu încredere această metodă de nuanțare între vopsiri (înainte de data recomandată pentru o nouă vopsire, când șuvițele au crescut în jur de 1-2cm). Prin asemenea mod vei proteja structura firelor de păr, reducând frecvența vopsirii.  Compoziția intens pigmentate permite mascare culorii naturale de la rădăcinile părului, fiind o soluție temporară până la vopsirea permanentă.

Neutralizează și înlătură tonurile de galbenAcest tip de șampon poate fi utilizat mai des, comparativ cu celelalte produse nuanțatoare, chiar și de câteva ori pe săptămână.  Este destinat menținerii intensității culorii și neutralizarea tonurilor nedorite. Cum ar fi nuanța galbenă, în cazul blondului rece sau maronie pe șuvițele brunete.

Pentru obținerea efectului ombreAcest remediu decorativ a fost dezvoltat în special pentru schimbarea culorii naturale sau obținerea efectului ombre. Precum și pentru deschiderea părului la vârfuri sau întunecarea culorilor cu un ton. Pentru a obține asemenea rezultat este suficientă o aplicare medie a produsului, pentru a neutraliza pigmentul natural.

Pentru nuanțarea completă a șuvițelorȘampoanele nuanțatoare sunt considerate mai puțin dăunătoare comparativ cu  vopselele de păr, datorită ingredientelor nutritive  din componența acestora. Opțiunea mai puțin toxică revitalizeză culoare părului și-i oferă un aspect plin de vitalitate. Dacă dorești doar să-ți menții culoarea părului este recomandat să-l folosește o dată la 12 zile. Pentru a evita deteriorarea structuri firelor de păr femeile aleg să-și nuanțeze șuvițele cu ajutorul remediilor profesionale.

În prezent, cele mai apreciate produse nuanțatoare sunt șampoanele pe bază de nutrienți și elemente utile. Cele care nu doar intensifică culoarea, ci și consolidează structura firelor de păr, oferind o protecție fiabilă. Șampoanele îmbogățite cu substanțe benefice, granule de argint și uleiuri esențiale.