(P) Piese de mobilier prin care îți poți transforma apartamentul într-unul de lux

NewMoney 21/10/2021 | 15:54 Ştiri
(P) Piese de mobilier prin care îți poți transforma apartamentul într-unul de lux

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte iar acest aspect se aplică inclusiv în amenajarea unei locuințe. Modul în care arată casa noastră este ca o carte de vizită pentru oaspeți spunând o întreagă poveste despre personalitatea noastră și stilurile care ne plac.

Și cum fiecare dintre noi ne dorim o locuință cât mai frumoasă și cât mai bine organizată dar care să se încadreze și într-un buget, am ”furat” câte puțin de la specialiștii în design interior și am văzut recomandările acestora pentru ca astăzi să îți prezentăm un material din care poți să te inspiri să îți amenajezi apartamentul într-un stil luxos, fără însă să cheltui sume exorbitante.

Prima și cea mai importantă regulă este legată de mobilă. Nu trebuie să ai un buget fabulos pentru a-ți amenaja apartamentul într-un stil luxos dacă ești inspirat și cercetezi puțin piața.

Luxul înseamnă de cele mai multe ori calitate. Așadar, ai grjă să cumperi piese de mobilier executate perfect, cu linii care deși pot fi simple, pot da un impact estetic deosebit. Luxul nu înseamnă neapărat piese încărcate și foarte scumpe, ci mai degrabă piese de mobilier care sunt frumoase, din materiale de calitate și care se potrivesc perfect spațiului pe care îl avem la dispoziție.

Lems este producător de mobilă românească cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu și cu o gamă completă pentru a-ți amenaja toate încăperile locuinței. De la livinguri și dormitoare, până la bucătării holuri și chiar terase, toate pot fi mobilate cu ajutorul Lems. Vei avea garanția unei mobile de calitate, care durează în timp și care are linii de design potrivite fiecărui gust. De la clasic la modern, nu există să nu găsești ceva în showroomul Lems de care să nu te îndrăgostești și care să se potrivească perfect atât locuinței, cât și personalității tale.

Pentru a crea însă o imagine luxoasă pentru casa ta, alege piese statement care pot avea cu adevărat acest impact. Spre exemplu, livingul se poate transforma într-o clipită dintr-unul banal într-unul chic și plin de stil, dacă alegi o canapea deosebită. Fie că vrei una masivă realizată din lemn și piele, fie că vrei ceva mai modern, canapeaua poate deveni piesa centrală a întregii sufragerii. Pentru o notă aparte de lux, alege ca în locul comodei unde amplasezi televizorul sau a bibliotecii clasice din sufragerie, să cumperi un șemineu elegant.

De asemenea, poți amplasa câteva perne decorative, un candelabru deosebit și draperii somptuoase care să completeze atmosfera de lux. Un covor de calitate, așezat strategic între canapea și șemineu va crea la rândul său o imagine plină de stil și eleganță.

În ceea ce privește cromatica, nimic nu arată a lux mai mult decât culorile simple și neutre la care să adaugi un touch de ”altceva”. Optează pentru mobilă de culoarea neagră sau albă și adaugă elemente decorative în nuanțe de auriu sau argintiu. Cu siguranță la final vei avea un living care pare extrem de luxos.

Pentru dormitor, renunță la patul clasic și alege un baldachin. De asemenea, rezumă-te la la cât mai puține piese de mobilier. Un dresing amplasat pe unul dintre pereți, un pat și două noptiere sunt suficiente pentru tot ce ai nevoie și nici nu vei aglomera spațiu. Poți da un aer luxos, alegând ca pe peretele de la tăblia patului să pui un tapet cu modele aurii sau mov închis, royal. Nu renunța nici aici la draperii și la corpuri de iluminat deosebite.

Dacă vrei ca și bucătăria să arate una de lux, axează-te pe culoarea neagră și masa și scaunele de culoare albă. De asemenea, ar fi ideal și ca electrocasnicele să fie în aceeași nuanță cu mobila.

Așadar, pentru a-ți crea un apartament de lux, bugetul poate fi mai mic decât crezi inițial. Trebuie doar să alegi piesele potrivite și care să adauge o notă de stil pentru a transforma locuința și a scoate din tiparul clasic, monoton. Nu uita: o piesă de mobilier statement, un șemineu, un candelabru deosebit și o paletă cromatică cât mai simplă pot crea minuni și poți avea și tu un apartament ca din reviste și care transmite ideea de lux.