(P) Isopan Est a lansat LEAF în România –  cea mai nouă tehnologie dezvoltată pentru panouri termoizolante, dedicată clădirilor sustenabile

NewMoney 27/09/2019 | 13:48 Ştiri
(P) Isopan Est a lansat LEAF în România –  cea mai nouă tehnologie dezvoltată pentru panouri termoizolante, dedicată clădirilor sustenabile

Isopan Est, lider de piață în producția de panouri metalice termoizolante pentru clădiri, a lansat noua tehnologie Leaf, în cadrul evenimentului Leaf – More than Just Insulation. Din responsabilitate pentru viitor.  

Tehnologia Leaf, dezvoltată de Isopan, este o soluție inovatoare, aplicată gamei de panouri termoizolante, cu impact redus asupra mediului, care mărește izolația termică și îmbunătățește performanțele energetice ale clădirii în ansamblu, cu scopul de a oferi un nivel mai înalt de confort și eficiență a costurilor. Leaf Technology se aplică unei game vaste de panouri termoizolante din ofertă, Isofrigo, Isofrozen și Isocop, produsele fiind realizate fără halogeni și având o multitudine de beneficii precum:

  • propagarea scăzută a fumului în caz de incendiu.
  • siguranța sporită atât pentru clădire, cât și pentru cei din interior.
  • grosime redusă a panourilor, proprietăți estetice avantajoase.
  • performanță de izolare mai mare decât în cazul panourilor clasice, din poliuretan.
  • conductibilitate termică redusă cu 20%, care favorizează eficiența energetică a clădirilor.
  • consum de energie mai mic atât pentru încălzire, cât și pentru răcire.
  • mai puține emisii CO2.

Eficiență, siguranță, inovație și sustenabilitate, toate acestea pot fi disponibile într-un singur produs: panoul termoizolant Leaf, dezvoltat pentru a transforma clădirile, în clădiri ale viitorului.

Parte a grupul veronez Manni, Isopan dezvoltă produse inovatoare de mai bine de 4 decenii, 10 milioane de euro fiind investiți în cercetarea, dezvoltarea și tehnologizarea unității locale de producție din România, doar în ultimul an. Tehnologia Leaf a fost testată, de-alungul timpului, în cadrul departamentului de Research and Development, din Italia, și a fost dezvoltată ca urmare a nevoii specialiștilor care activează în domeniul construcțiilor de a lucra cu materiale versatile, sustenabile și prietenoase cu mediul.

Prin lansarea Tehnologiei Leaf, Isopan Est dorește să confirme interesul din ce în ce mai ridicat al companiilor din domeniul construcțiilor, de la producători de materiale, la constructori și arhitecți, de a se implica activ în dezvoltarea sustenabilă.

„Noua tehnologie Leaf vine să răspundă unei nevoi din ce în ce mai mari a cetățenilor și companiilor de a reduce impactul asupra mediului în toate activitățile lor. Panourile Leaf vin să sublinieze faptul că viitorul în construcții este aici, la îndemâna tuturor. Prin aceasta, ne dorim să creștem și să ne consolidăm poziția de lider, răspunzând cerințelor tuturor partenerilor noștri”, a declarat Toni Pera – CEO Isopan Est.

Leaf Technology, lansată în România în cadrul unei dezbateri, cu privire la inovație și dezvoltarea sustenabilă a industriei construcțiilor

În contextul în care resursele combustibile ale planetei ar mai ajunge doar pentru trei-patru generații, momentul actual este unul decisiv, în care luarea unor măsuri pentru trecerea la utilizarea resurselor regenerabile este imperios necesară. Din acest considerent, Uniunea Europeană a impus ca, până în anul 2020, nivelul emisiilor de CO2 și cel al consumului de energie să scadă cu 20%, iar totalul energiei consumate să provină, în același procent, din surse regenerabile. Pentru ca acest lucru să devină posibil, constructorii, dar mai ales producătorii de materiale de construcții trebuie să vină cu noi soluții, care să pună accentul pe sustenabilitate.

În cadrul evenimentului de lansare a noii tehnologii pe piața din România, au fost prezentate exemple concrete de construcții sustenabile, soluții complexe pentru un habitat ecologic, dar și măsuri rapide care pot fi luate pentru a eficientiza locuirea civilă și industrială. De asemenea, pentru a sublinia avantajele folosirii panourilor termoizolante în construcții, care beneficiază de tehnologia Leaf, invitații au luat parte la un studiu comparativ între două clădiri diferite, având acces la informații tehnice, aplicabile în domeniu.

La dezbaterea despre inovație și construcții sustenabile au participat Alexandru Ciucă – Director Tehnic Isopan Est, Ilinca Rădulescu – profesor în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, precum și renumitul arhitect – Omid Ghannadi, care a fost gazda evenimentului.

„Tehnologia Leaf lansată astăzi în România de Isopan Est este una inovatoare și aduce multiple îmbunătățiri considerabile panourilor sandwich cu izolație de tip PIR. Produsele care beneficiază de tehnologia Leaf contribuie la îndeplinirea cerințelor prealabile primirii creditelor  pentru certificare energetica LEED, motiv pentru care ne încredem și mai mult în produsele pe care le dezvoltăm în departamentul nostru de cercetare”, a declarat Alexandru Ciucă – Director Tehnic, Isopan Est.

Despre Isopan și Isopan Est

Prezent de peste 40 de ani în 73 de țări, Isopan este parte a grupului Manni, cu 7 decenii de experiență internațională în industria oțelurilor și a panourilor termoizolante.

Isopan Est contribuie, de 13 de ani și în România, la îmbunătățirea sectorului construcțiilor, oferind soluții care îmbină funcționalitatea materialelor, sustenabilitatea procesului, siguranța utilizatorilor și eficiența energetică a clădirilor – fie că este vorba de clădiri noi sau de clădiri recalificate energetic. Panourile tip sandwich fabricate de Isopan ajută la obținerea creditelor necesare pentru certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), standardul cel mai folosit la nivel mondial pentru certificarea sustenabilității clădirilor.

Isopan Est a fabricat și distribuit peste 2.600.000 de m² de panouri metalice termoizolante în 2018, având o cifră de vânzări de 52 de milioane de euro în România.