(P) De ce este important să prețuim legumele și fructele crescute in gradina proprie

NewMoney 31/05/2022 | 10:53 Ştiri
(P) De ce este important să prețuim legumele și fructele crescute in gradina proprie

În ultimii doi ani de pandemie pe care omenirea i-a trăit, oamenii au învățat să prețuiască mult mai mult accesul la o sursă de hrană obținută pe cont propriu, mai exact, vorbim despre fructele și legumele pe care le putem crește pe cont propriu, fără investiții exorbitante și cu zero chimicale. Este bine cunoscut faptul că majoritatea produselor din comerț sunt pline de chimicale și substanțe toxice pentru organism, ce pot să persiste mult și chiar să fie transmise, mai departe, în organismul uman după ingerarea acestora. Pentru a preveni acest lucru, trebuie fie să spălăm foarte bine fructele și legumele cumpărate, fie să le îndepărtăm coaja și să o depozităm în coșul de gunoi, fie să ne creștem propriile recolte, pentru că este cea mai sigură metodă de a controla metoda de creștere și dezvoltare a plantelor.

Partea bună este că această activitate are avantajele ei și acestea chiar merită exploatate. Cele mai recomandate sunt, bineînțeles, recoltele crescute într-un mediu acoperit, precum o seră sau un solar, dar dacă nu puteți realiza o astfel de construcție imediat, atunci se poate începe cu recolte crescute direct în aer liber, deoarece legumele nu sunt extrem de pretențioase și au nevoie de un minim de resurse pentru a putea crește și fructifica (apa pe primul loc și, eventual, câteva îngrășăminte naturale). Pe parcurs, puteți evolua. Iată care sunt avantajele oferite de această activitate (grădinăritul), care pentru foarte mult timp a fost efectiv dată uitării, iar acum a început să redevină populară chiar și în rândul persoanelor care locuiesc la oraș și dispun de o casă cu o grădină, care să le permită acest lucru:

  1. Grădinăritul este o activitate care relaxează! Începeți cu o recoltă micuță folosind semințe din legumele preferate (tomate, castraveți, salată, vinete, ardei și așa mai departe) de la un producător care să garanteze capacitatea de germinare a acestora, dacă sunteți novici sau novice în acest hobby. Semințele www.regalfermierul.ro sunt de cea mai bună calitate și sunt ideale pentru recolte în orice sezon (atenție, pentru recolte în orice sezon, trebuie să le creșteti într-o seră sau un solar, astfel încât plantele să aibă constant temperaturi cu plus). Pentru a evita secarea solului de elemente minerale, specialiștii în domeniu vă sfătuiesc să optați pentru culturile prin rotație.
  2. Culturile obținute în sezonul rece pot fi exploatate în foarte multe feluri. În sezonul rece, legumele și chiar și fructele pot fi procesate în alimente precum zacuscă, murături, gemuri, compoturi și așa mai departe, pentru a fi depozitate în cămară pe termen mult mai lung și pot îmbogății alimentația zilnică prin diversitate și arome. Alimentele obținute în acest fel pot să hrănească o familie de 4 – 6 membri lejer. Dar partea cea mai bună este că puteți să vă bucurați de legume proaspete atunci când acestea nu prea se găsesc pe piață (iar legumele proaspete în sezonul rece sunt o adevărată binecuvântare pentru persoanele care doresc o dietă echilibrată cu mai multe legume proaspete, pe tot parcursul anului, nu doar primăvara sau vara).

În cazul în care vă întrebați dacă merită să investiți într-un astfel de proiect, răspunsul este da, doar dacă vă doriți independență față de marile lanțuri de magazine în ceea ce privește legumele și / sau fructele, dacă doriți să consumați produse mai sănătoase și proaspete și dacă vreți să faceți și economii reale la bani (legumele și fructele sunt destul de scumpe în comerț și chiar și calitatea lor este îndoielnică).

Nu trebuie să fiți experți în domeniu, pentru a vă crește propriile recolte, multe informații le puteți învăța și pe parcurs, pe măsură ce plantele cresc, se dezvolta și dau rod. Literatura de specialitate vă ajută cu informații utile și de actualitate și puteți opta fie pentru cărți tipărite, fie pentru varianta lor digitală sau pentru articole de blog de specialitate. Internetul oferă această posibilitate facilă de a acumula informații noi și prețioase, într-o manieră mai ușoară ca niciodată.

De ce este important să prețuim fructele și legumele obținute pe cont propriu? Deoarece, fiind lipsite de chimicalele periculoase cu care de regulă sunt tratate, devin o sursă importantă de vitamine și minerale esențiale pentru o sănătate optimă (ca să nu mai vorbim de gustul și mirosul lor inconfundabil, care este net superior alimentelor din comerț).

Elementele care se află în compoziția acestora sunt indispensabile pentru organismul uman, iar în lipsa acestora ne putem simți mai letargici sau putem întâmpina căderi de calciu sau alte carențe minerale, ce se pot manifesta prin senzații de leșin, moleșeală sau oboseală cronică. Pentru o viață sănătoasă, este necesară mișcarea zilnică, dar și o alimentație corespunzătoare, care să alimenteze corpul cu tot ce are nevoie pentru a duce la capăt toate activitățile pe care ni le propunem.

Vremurile incerte pe care le trăim a determinat oamenii moderni să adopte hobby-uri din ce în ce mai rustice, printre care creșterea propriilor fructe și legume. Acest lucru este un lucru bun totuși, deoarece oamenii au conștientizat importanța alimentelor sănătoase, dar și importanța independenței obținute astfel față de marile lanțuri de magazine.

Putem să minimalizăm cumpărăturile făcute doar la strictul necesar din comerț (ulei, zahăr, sare, produse de igienă și așa mai departe). În orice caz, avantajele pe care le oferă creșterea propriilor legume sunt de necontestat și merită încercată – este o activitate care relaxează psihicul și chiar ajută la combaterea stresului cotidian, cu care toată lumea se confundă în ziua de azi, mai mult sau mai puțin (din cauza factorilor exteriori și a circumstanțelor cu care ne confruntăm fiecare în parte).