(P) Cum verifici firmele din România, pentru a-ți cunoaște mai bine partenerii de afaceri?

NewMoney 20/10/2021 | 17:53 Fapt Divers
(P) Cum verifici firmele din România, pentru a-ți cunoaște mai bine partenerii de afaceri?

Ești în căutarea unor parteneri de afaceri serioși, cu care să colaborezi în anii următori? Ai o serie de îndoieli cu privire la partenerii actuali și ai vrea să verifici din surse sigure dacă acestea sunt sau nu legitime?

O listă a firmelor din România te ajută să îți cunoști mai bine partenerii de afaceri și colaboratorii potențiali. Aceasta îți va arăta care sunt datele financiare, juridice și fiscale ale firmelor din România. Eviți surprizele neplăcute în acest fel, cum ar fi intrarea în incapacitate de plată a unui partener important. Un asemenea eveniment s-ar putea traduce prin bani pierduți și riscuri serioase pentru viitorul afacerii tale.

Interesează-te dacă partenerii sau potențialii tăi parteneri au datorii la Bugetul de Stat

Este o veste bună dacă firma de interes a achitat la zi datoriile la Bugetul de Stat și Bugetul asigurărilor sociale. Dacă, dimpotrivă, constați că potențialul tău partener nu are aceste plăți la zi, va trebui să înțelegi mai bine situația sa, înainte de a încheia un parteneriat. Este posibil ca firma respectivă să aibă probleme financiare și chiar să riște să ajungă în incapacitate de plată.

Află dacă firmele de interes au dosare în justiție

Din datele despre dosarele (litigiile) aflate pe rolul Instanțelor de Judecată ale firmelor poți identifica probleme ale unei companii. O firmă dată constant în judecată de partenerii de afaceri ar putea fi un partener dificil, de care este mai bine să stai departe. Este important să înțelegi motivele pentru care firma are atât de multe procese pe rol, luând apoi decizia de a colabora sau nu cu firma respectivă. În multe cazuri, este mai bine să stai deoparte și să cauți parteneri mai puțin problematici. Tot de aici poți afla date cu privire la o eventuală procedură de insolvență.

Care sunt indicatorii economico-financiari ai firmei de interes?

Analizând indicatorii economico-financiari ai unei firme, vei putea înțelege cât de solid este business-ul respectiv și chiar să faci o predicție asupra viitorului acestuia. Indicatorii economico-financiari îți arată care este eficiența cu care o organizație îți gestionează capitalul de lucru, dar și capacitatea sa de a-și plăti furnizorii la timp. Sunt informații important de aflat despre potențialii parteneri sau despre partenerii actuali.

Poți lua legătura cu foste sau actuale firme partenere

Lumea e mică, iar lumea afacerilor și mai mică. Cu siguranță cunoști oameni din industrie. Dacă ai posibilitatea, ia legătura cu foștii sau actualii colaboratori, pentru a vedea care a fost sau este experiența legată de potențialul tău partener de afaceri.

Poate că din lista firmelor afli că acesta are un business solid, dar ceva în comportamentul acestuia te pune pe gânduri. Poți afla dacă plătește greu facturile și doar cu atenționări repetate, daca răspunde greu solicitărilor… Decizia de a semna sau nu un contract cu acesta este a ta, dar îți va fi util să cunoști și o altă părere înainte chiar de a începe colaborarea.

Verifică lista firmelor din România oferită de platforma online InfoQuick

Optează pentru varianta care ți se potrivește cel mai bine din lista abonamentelor oferite de platforma online InfoQuick. Verifică, în lista firmelor din România, companiile de care ești interesat. Vei primi rapid un raport ușor de parcurs, din care vei înțelege dacă merită sau nu să faci afaceri cu o companie. Dacă vrei să testezi serviciile InfoQuick, solicită din lista firmelor din România, un raport gratuit, SMART, în legătura cu una dintre firmele de care ești interesat sau chiar în legătură cu propria companie. Pentru a primi acest raport trebuie doar să îți faci cont pe site-ul InfoQuick.

Consultând rapoartele InfoQuick, vei lua decizii informate, bazate pe datele financiare, juridice și fiscale ale partenerilor tăi. Minimizezi în acest fel riscurile unor parteneriate din care nu vei avea de câștigat.

Gestionarea corectă a riscurilor legate de parteneriatele de afaceri te va ajuta să progresezi, într-o perioadă caracterizată de nesiguranță.