(P) Cum alegi corect o casă de marcat electronică?

NewMoney 16/05/2022 | 14:47 Fapt Divers
(P) Cum alegi corect o casă de marcat electronică?

Casele de marcat sunt nelipsite din restaurante, saloane, magazine și multe alte afaceri care au obligația, potrivit legii, de a folosi acest aparat fiscal. Exista multe modele și casa de marcat poate veni sub diferite forme, cum ar fi mobilă sau fixă, motiv pentru care fiecare operator economic trebuie să o aleagă pe cea care corespunde exigențelor sale și care se pretează cu ușurință la specificul activității.

Deși pare un simplu dispozitiv folosit pentru a calcula și pentru a înregistra tranzacțiile financiare, casa de marcat este un instrument capabil să eficientizeze activitatea angajaților și să contribuie la economisirea de timp, ceea ce înseamnă o mai mare productivitate pentru operator și o mai bună experiență pentru clienți. Achiziționarea unei case de marcat este simplificată prin prisma numeroaselor modele disponibile, însă pentru a face o alegere corectă este bine să fie luate în calcul mai multe aspecte.

Casa de marcat trebuie să fie ușor de folosit

Alegerea unei case de marcat intuitive și ușor de folosit înseamnă economisire de timp. Angajații nu vor trebui să petreacă mult timp pentru a înțelege cum funcționează aparatul, deci nu va fi nevoie de instruire complexă. Activitatea unui operator economic presupune manipularea casei de marcat constant, așa că pentru o productivitate sporită este important ca aceasta să aibă o interfață simplă și să fie concepută pentru utilizare repetată.

Caracteristicile suplimentare pot face diferența

În cazul unor afaceri, efectuarea de calcule și înregistrarea tranzacțiilor nu sunt suficiente pentru a optimiza activitatea, fiind importante și alte aspecte, precum modalitățile de plată acceptate, numărul de operatori acceptat, viteza de tipărire. Uneori, a cunoaște ce angajat a lucrat pe casa de marcat și câte tranzacții a înregistrat poate contribui la simplificarea muncii de contabilitate.

De asemenea, unii operatori pot avea nevoie de case de marcat electronice care pot fi conectate la alte echipamente profesionale, cum ar fi cântare electronice, cititor de coduri de bare sau un terminal de plată electronică.

Pe site-ul Casedemarcat.eu sunt disponibile diverse modele de case de marcat, pentru toate domeniile de activitate. În același magazin online se mai găsesc și: cântare electronice, cititoare coduri de bare, terminale mobile, imprimante termice, echipamente POS-UC, marcatoare de preț, consumabile, sisteme de vânzare și software specific.

Capacitatea de stocare este aleasă în funcție de specificul afacerii

Casa de marcat se alege întotdeauna în funcție de specificul afaceri, motiv pentru care trebuie să ofere instrumente adaptate activității din cadrul acelui business. În această categorie intră și capacitatea de stocare, determinată de inventar. Aici se va ține cont de mărimea afacerii și de numărul aproximativ de articole care trebuie înregistrate în casă. Este important să fie luate în calcul și perspectivele de viitor.

De exemplu, dacă afacerea respectivă are planuri de extindere a stocurilor și de comercializare a mai multor articole, automat va fi necesară o casă de marcat care să poată stoca un număr mai mare de produse. Pentru a nu fi nevoie de achiziționarea unei alte case de marcat atunci când dezvoltarea afacerii are loc, se poate cumpăra din prima una care să corespunda planurilor de viitor.

Deci, performanța casei de marcat este determinată de calitatea acesteia, de modul de folosire și de caracteristicile suplimentare, pe lângă capacitatea de stocare. Alte atribute pe care trebuie să le îndeplinească o casă de marcat sunt o înaltă securitate și o dimensiune adaptată spațiului în care va fi montată.

Dacă ai nevoie de soluții fiscale complete si nu ai aflat ce este potrivit pentru afacerea ta, poți sa apelezi la Casedemarcat.eu. Aici vei gasi un consilier care te va ajuta cu mai multe detalii despre caracteristiciile tehnice ale produselor și pentru ce activitați sunt potrivite.