(P) Care sunt cele mai comune și importante tipuri de asigurări?

NewMoney 29/06/2022 | 14:23 Ştiri
(P) Care sunt cele mai comune și importante tipuri de asigurări?

Există mai multe tipuri de asigurări și pentru diverse întrebuințpri. Avem, astfel, asigurări de care cu toții am auzit precum: asigurarea RCA, asigurarea CASCO, asigurare pentru locuință, asigurare de viață, asigurare de sănătate, asigurare de călătorie, de sănătate plus multe altele.

Asigurările se pot face atât pentru bunuri precum mașini, case, apartamente, chiar și bijuterii sau alte obiecte de valoare, însă exista și asigurări pentru viață sau pentru sănătate, care ne pot ajuta mult mai mult fata de cum ne-am putea imagina într-o situație critică.

Asigurarea RCA

În majoritatea statelor, este obligatorie o asigurare auto, asigurare care la noi în tara este cunoscută drept asigurare RCA – Răspundere Civilă Auto. Dacă sunteți vinovat într-un accident de mașină, această asigurare RCA vă ajută să plătiți contravaloarea daunelor provocate, cum ar fi facturile medicale ale celeilalte părți și daunele aduse vehiculului păgubitului sau altor proprietăți care rezultă cu daune din accident. De asemenea, evitați complicarea situației în cazul în care provocați un accident și nu aveți un RCA valabil ori chiar dacă sunteți opriți în trafic de poliție pentru un simplu control de rutină, caz în care, dacă nu aveți o astfel de asigurare valabilă, veți fi sancționat conform legii în vigoare, fiind reținut cerificatul de înmatriculare și numerele .

Această asigurare RCA este obligatorie atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice care pun în circulație un autovehicul pe drumurile publice. Practic, orice autovehicul care este pus în circulație, inclusiv remorcile, trebuie să aibă o asigurare RCA valabilă.

Asigurarea CASCO

Asigurarea CASCO, este o asigurare facultativă care se face de regulă pentru mașinile mai noi, existând o vechime maximă a autovehiculului pentru care se poate face o astfel de asigurare. CASCO vine din engleză din combinarea cuvintelor “Casualty” și “Collision”. Practic, dumneavoastră dacă aveți încheiată o astfel de asigurare și vă găsiți autoturismul avariat în parcare, ori dacă a suferit daune în urma unei furtuni când o creangă mai groasă a cazut pe el, în situația unui incendiu, în caz de indundatie și așa mai departe, ori pur și simplu dacă veți găsi daune din tot felul de alte motive, puteți apela la asigurătorul dumneavoastră și repara mașina într-un service specializat în baza acelei asigurări.

Asigurarea pentru locuință

Asigurarea pentru locuință este vitală deoarece în acest caz, spre deosebire de un autoturism, discutăm despre o investiție cu adevărat considerabilă. Casa sau apartamentul, sunt investiții pe care nu le putem face des. Unele persoane nu pot face din punct de vedere financiar o astfel de investiție decât o dată în viață. Asigurarea pentru locuință este esențială deoarece, în cazul în care are loc un incendiu de exemplu, va exista o sursă de despăgubire astfel încât persoanele afectate să nu rămână pe drumuri. Această asigurare este facultativă, însă, este recomandată tocmai pentru a elimina un risc major. Tarifiele unei astfel de asigurări diferă de la un asigurator la altul, precum și de valoarea locuinței, precum și în funcție de alti factori precum valoarea imobilului, vechimea, zona în care se află și așa mai departe.

Asigurarea de viață

Asigurarea de viață este și această opțională și intră în acțiune în caz de boală sau chiar în caz de deces. Aceasta se calculează în funcție de vârstă beneficiarului, de starea de sănătate cât și de sex, deoarece în funcție de acești factori, pot apărea sau nu, anumite boli specifice. De regulă, o asigurare de viață este mai ieftină în cazul unei persoane tinere, decât în cazul unei persoane cu o vârstă mai înaintată (caz în care se presupune și că riscul este unul mai mare). Scopul unei astfel de asigurări este acela de a oferii protecție financiară asiguratului cât și familiei în funcție de contractul încheiat. Este de menționat și faptul că, un factor care influențează prima de asigurare, este inclusiv job-ul – dacă prezintă un risc suplimentar pentru integriatatea omului sau nu.

Asigurarea pentru călătorie

Asigurarea medicală pentru călătorie este iarăși un tip de asigurare recomandată în cazul în care călătoriți în străinătate. Pe teritorul tarii noastre, suntem sigurati în sistemul medical. Însă, dacă se întâmplă ceva neprevăzut peste hotare, costurile pot fi exagerat de mari, iar dacă nu există o astfel de asigurare valabilă, persoana cu pricina este nevoită să plătească chiar și mii de euro pentru intervenții relativ banale precum o simplă fractură la o mană de exemplu. Asigurarea medicală de călătorie este foarte accesibilă, numai câteva zeci de lei pentru o saptamană în funcție de statul în care călătoriți, deci un procent extrem de mic în comparație cu bugetul total alocat pentru vacanța respectivă.

Acestea sunt câteva dintre cele mai populare tipuri de asigurări de care cu siguranță cu toții ați auzit cel puțin o dată în viață.

Indiferent că doriți să încheiați o banală poliță RCA pentru autoturismul personal ori căutați o soluție avantajosa pentru o asigurare de locuință, asigurare de viață sau chiar asigurare de vacanță, este important să apelați la suportul unor specialiști în domeniu, a unor brokeri care vă pun la dispoziție oferte avantajoase și corecte.

O soluție mai mult decât excelentă pentru asigurări precum cele menționate anterior, plus pentru multe alte tipuri de asigurări, o puteți găsi la numai un simplu click distanță, accesând site-ul celor de la Prestigeasig. Toate detaliile de care aveți nevoie vă sunt puse la dispoziție pe site, având posibilitatea de a le accesa de oriunde, fie de pe smartphone fie de pe laptop-ul de la muncă.