(P) 5 avantaje de a locui într-un apartament aflat într-un ansamblu rezidențial modern

NewMoney 23/05/2022 | 10:38 Fapt Divers
(P) 5 avantaje de a locui într-un apartament aflat într-un ansamblu rezidențial modern

În ultimii ani piața imobiliară s-a dezvoltat exponențial, mai ales prin construirea de ansambluri rezidențiale moderne, ce au atras tot mai mulți cumpărători. Complexe rezidențiale noi sunt construite în toate marile orașe ale țării și atrag prin designul modern sau dotările de confort oferite la standarde europene.

Iată care sunt principalele beneficii atunci când alegi să locuiești într-un ansamblu rezidential nou:

1) Nivelul de confort

Unul intre factorii cheie în alegerea unui apartament nou, aflat într-un complex rezidențial modern este confortul resimțit. Nivelul de confort este dat de calitatea finisajelor și funcționalitatea dotărilor apartamentului și a ansamblului în totalitatea sa. Dotările de confort trebuie să-ți facă viața mai ușoară, atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic, să îți creeze un sentiment de acasă, de relaxare și o stare de bine.

Confortul casnic se traduce prin utilizarea de tehnologii și materiale moderne ce garantează eficiența termică a locuinței în orice anotimp. Aceste tipuri de îmbunătățiri pot fi: geamuri termopan, cu tâmplărie PVC, încălzire prin pardoseală, pereți cu izolare termică, centrală termică sau aparat de aer condiționat. În plus, un ansamblu nou prezintă numeroase facilități orientate către confortul rezidenților: spații de joacă, sală de fitness, loc de parcare, piscină etc.

2) Siguranța ansamblului

Noile complexe rezidențiale prezintă numeroase sisteme de siguranță și monitorizare. În primul rând accesul în cadrul unui complex este securizat, prin intermediul barierelor de acces cu comandă prin telefon sau pot exista camere de supraveghere, interfon, portar, sau sisteme de alarmă cu acces direct la serviciile de pază.

În ceea ce privește siguranța locuinței, se oferă uși securizate sau detectoare de gaz cu valvă de siguranță. Toate aceste dotări contribuie la maximizarea sentimentului de securitate, într-un spațiu ce reprezintă cea mai sigură zonă din viața ta, căminul propriu.

3) Designul ansamblului rezidențial

Poate primul element care stârnește interesul pentru un anumit complex rezidențial este aspectul. Designul clădirilor trebuie să fie modern, unitar, să convingă că aparțin aceluiași ansamblu și să ofere identitate vizuală complexului. Te poți bucura astfel de blocuri concepute într-un design proaspăt, ce respectă reguli clare de amenajare a diferitelor elemente și structuri.

Desigur, pe lângă aspectul estetic exterior, designul clădirilor ce aparțin unui ansamblu rezidențial trebuie să servească și unui scop practic. Aici intră în joc măiestria arhitecților, ce creează imobile funcționale, care în același timp atrag prin estetică.

4) Locul de parcare

Un complex rezidențial modern va dispune de suficiente locuri de parcare incluse în incinta sa. Din fericire, în ultimii ani, regulamentul de construcție a obligat dezvoltatorii imobiliari să includă în proiectele de reședințe și locuri de parcare. Ai acum posibilitatea ca odată cu achiziția apartamentului, să optezi și pentru un loc de parcare. Mașina ta va fi astfel protejată într-un loc sigur, indiferent de vreme.

5) Spațiile verzi și de joacă

Căminul ar trebui să fie un mediu ideal pentru orice locuitor, oferind spații destinate activităților de recreere și relaxare. Astfel, noile proiecte imobiliare au încorporate în jurul imobilelor zone verzi și spații de joacă, ce oferă posibilități de recreere atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Există complexe rezidențiale ce dispun de spațiu verde generos între clădiri sau case și vile dotate cu peluză sau cu grădină.

Unele ansambluri rezidențiale mai exclusiviste prezintă de asemenea, piscină, ce contribuie mai ales pe timpul verii la crearea unei atmosfere vesele, de vacanță. Aceste zone oferă de asemenea prilejul de închegare a unei comunități de oameni de vârste apropiate și cu preferințe asemănătoare.

A locui într-un complex rezidential modern, construit după cele mai înalte standarde calitative îți poate aduce ție și familiei tale toate facilitățile de care ai nevoie.