Ovidiu Șandor ia un credit de la Raiffeisen Bank pentru primele birouri din proiectul imobiliar mixt de la Timișoara

Andreea Neferu 04/07/2017 | 12:43 Ştiri
Ovidiu Șandor ia un credit de la Raiffeisen Bank pentru primele birouri din proiectul imobiliar mixt de la Timișoara

 

Mulberry Development, compania de dezvoltare imobiliară a timișoreanului Ovidiu Șandor, a încheiat un acord de finanțare cu  Raiffeisen Bank pentru construcția primei etape a componentei de birouri din proiectul multifuncțional Isho pe care îl pregătește în orașul de pe Bega.

”După un proces de selecție și analiză a propunerilor principalelor bănci din țară, am optat pentru soluția de finanțare a Raiffeisen Bank”, a spus Șandor. Mulberry nu a precizat care este valoarea finanțării obținute de la Raiffeisen, însă valoarea întregului proiect Isho se ridică la circa 130 de milioane de euro.

Finanțarea de la banca austriacă va fi folosită pentru livrarea unor birouri cu o suprafață închiriabilă de 16.500 de metri pătrați, în contextul în care întreg proiectul va avea 50.000 de metri pătrați pe zona office. Lucrările de construcție propriu-zise au demarat în această primăvară, iar primele birouri vor fi disponibile începând cu luna martie a anului viitor.

Mulberry Development spune că poartă discuții avansate cu mai multe companii interesate de proiect, atât firme care vor să își extindă activitatea în Timișoara, cât și companii noi care vor să intre pe piața locală. “Se anunță o perioadă dinamică pentru zona noastră. Există un interes crescut în piață dinspre companii cu activitate în domeniul IT si telecom dar și automotive, engineering și servicii”, adaugă Ovidiu Șandor.

Celelalte două faze office ale proiectului Isho, fiecare cu cîte 17.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă, vor fi gata în 2019, respectiv 2020, în funcție însă și de viteza cu care spațiile vor fi absorbite de piață. Chiriile din birourile ISHO se vor situa în media orașului, între 13,5 și 15 euro/mp/lună, cu un service charge de 2,5 euro/mp/lună, potrivit unor declarații anterioare ale lui Șandor.

Pe lângă birouri, proiectul ISHO va cuprinde și o componentă de rezidențial, cu 1.200 de apartamente, primele unități locative urmând să fie livrate în 2018. De asemenea, în proiect vor fi incluse și locuri de parcare, gym, spa, piscină, centru de conferințe, spații de tip hub, un parc de peste 7.500 de metri pătrați, supermarket, farmacie, centru medical, dar și restaurante sau terase.

Valoarea investiției totale în proiectul Isho se ridică la 130 de milioane de euro, suma urmând să fie finanțată atât din fonduri proprii, cât și din împrumuturi.

Pe piața timișoreană au mai fost anunțate în ultima perioadă mai multe proiecte imobiliare, inclusiv de birouri și rezidențial. Spre exemplu, omul de afaceri Iulian Dascălu investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall și va cuprinde și o componentă de birouri. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu și de Ruhat Kemaloglu, investește 30 de milioane de euro într-un proiect de birouri în Timișoara, denumit Vox Technology Park.

Printre proiectele imobiliare realizate de Ovidiu Șandor se numără City Business Center Timișoara, vândut fondului de investiții NEPI, respectiv The Office Cluj Napoca, realizat în parteneriat tot cu NEPI.


Sursă foto: Mulberry Development

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.