Ovidiu Șandor face primii pași în construcția birourilor ISHO din Timișoara

Andreea Neferu 11/01/2017 | 13:26 Ştiri
Ovidiu Șandor face primii pași în construcția birourilor ISHO din Timișoara

Compania de dezvoltare imobiliară Mulberry Development, controlată de omul de afaceri timișorean Ovidiu Șandor, a obținut autorizații pentru construcția primelor birouri din cadrul proiectului multifuncțional ISHO din Timișoara, care va presupune investiții totale de 130 de milioane de euro.

Astfel, compania va demara organizarea de șantier pentru prima etapă a componentei de birouri a proiectului ISHO în perioada următoare. ”Pentru a optimiza dezvoltarea, vom împărți proiectul în trei etape. Lucrările la prima etapă vor dura un an. Astfel, primii 16.500 de metri pătrați de birouri (…) vor fi livrați până în martie 2018”, spune Șandor.

În total, componenta de birouri din cadrul ISHO va aduce în piața timișoreană 50.000 de metri pătrați. Celelalte două faze, fiecare cu cîte 17.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă, vor fi gata în 2019, respectiv 2020, în funcție însă și de viteza cu care spațiile vor fi absorbite de piață.

Chiriile din birourile ISHO se vor situa în media orașului, între 13,5 și 15 euro/mp/lună, cu un service charge de 2,5 euro/mp/lună, potrivit unor declarații anterioare ale lui Șandor.

Pe lângă birouri, proiectul ISHO va cuprinde și o componentă de rezidențial, cu 1.200 de apartamente, primele unități locative urmând să fie livrate în 2018. De asemenea, în proiect vor fi incluse și locuri de parcare, gym, spa, piscină, centru de conferințe, spații de tip hub, un parc de peste 7.500 de metri pătrați, supermarket, farmacie, centru medical, dar și restaurante sau terase.

Valoarea investiției totale în proiectul ISHO se ridică la 130 de milioane de euro, suma urmând să fie finanțată atât din fonduri proprii, cât și din împrumuturi.

Pe piața timișoreană au mai fost anunțate în ultima perioadă mai multe proiecte imobiliare, inclusiv de birouri și rezidențial. Spre exemplu, omul de afaceri Iulian Dascălu investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall și va cuprinde și o componentă de birouri. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu și de Ruhat Kemaloglu, investește 30 de milioane de euro într-un proiect de birouri în Timișoara, denumit Vox Technology Park.

Printre proiectele imobiliare realizate de Ovidiu Șandor se numără City Business Center Timișoara, vândut fondului de investiții NEPI, respectiv The Office Cluj Napoca, realizat în parteneriat tot cu NEPI.


Sursă foto: Mulberry Development

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.