OTP Consulting lansează trei programe de finanțare de peste 10 milioane de euro pentru antreprenorii din țară și din diaspora

Cristina Dobreanu 21/11/2017 | 18:39 Ştiri
OTP Consulting lansează trei programe de finanțare de peste 10 milioane de euro pentru antreprenorii din țară și din diaspora

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, a lansat, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Liga Studenților Români din Străinătate, trei programe de finanțare dedicate antreprenorilor din țară și din afara granițelor.

Valoarea totală a celor trei proiecte, care beneficiază și de finanțare din fonduri europene, este de 10,7 milioane de euro. În total, vor fi dezvoltate 183 de businessuri (89 prin programul Antreprenoriat sustenabil în Regiunea Centru (Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Sibiu și Alba), 72 prin proiectul Smart Startup dedicat zonei Sud Muntenia (Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, respectiv Giurgiu), iar 22 de startup-uri prin programul Fii Antreprenor Acasă, dedicat tinerilor români din diaspora care își doresc să își creeze o afacere în România).

Valoarea finanțării, pentru fiecare proiect în parte, va fi de 38.000-40.000 de euro.

„Banii ajung să faci o mică afacere. Nu o să faci o corporație din banii aceștia, însă ajung mai ales pentru dezvoltarea de afaceri în zona serviciilor”, a spus Agoston Olti, Administrator OTP Consulting.

Prima fază a proiectului cuprinde sesiuni de formare antreprenorială, iar, ulterior, dintre participanți, 183 vor fi selectați și pentru finanțare. „Pe parcursul pregătirii lor, vor face planuri de business. Nu este nevoie să aibă firma înființată anterior selectării planului de business pentru finanțare”, a mai precizat Agoston Olti.

„Antreprenorii din România sunt puțin inovativi. Mai puțin de 5% din companii introduc o inovație a produselor în ultimii ani, în timp ce media UE este de 25%”, a punctat și Cristina Ionescu, Director Strategies, Policies and Programmes Division în cadrul CCIR.

OTP Consulting România operează pe piața locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor și clienților săi în obținerea finanțărilor nerambursabile destinate investițiilor și dezvoltării de proiecte.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.