Organizația Mondială a Turismului: Turismul internaţional se va redresa complet în 2024

Andrei Dumitru 19/01/2024 | 11:53 Ştiri
Organizația Mondială a Turismului: Turismul internaţional se va redresa complet în 2024

Anul acesta, turismul global ar urma să se redreseze complet în urma pandemiei, sosirile turiştilor internaţionali înregistrând probabil un avans de 2% faţă de 2019, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), publicat vineri, transmite Agerpres.

Sporirea conectivităţii aeriene global şi redresarea solidă a pieţelor din Asia vor permite în 2024 o redresare completă a activităţilor turistice pe plan mondial, chiar dacă instabilitatea geopolitică din Orientul Mijlociu şi din alte regiuni constituie un risc pentru acest sector, deoarece afectează încrederea călătorilor, conform raportului UNWTO, o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

În 2023, cererea pentru călătorii în Europa şi Africa aproape a atins nivelul de dinaintea pandemiei şi a depăşit-o în Orientul Mijlociu.

Unele destinaţii, cum ar fi Europa mediteraneană, zona Caraibelor şi sub-regiunile din Africa de Nord au depăşit în 2023 sosirile turiştilor internaţionali, comparativ cu 2019.

UNWTO se aşteaptă la o creştere a pieţei chineze în acest an, după ce Guvernul a permis călătoriile fără viză pentru cetăţenii din Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos, Spania şi Malaezia până în 30 noiembrie 2024.

În 2023, turismul internaţional a ajuns la 88% nivelul de dinaintea pandemiei, cu un nivel estimat de 1,3 miliarde vizitatori internaţionali.

Anul trecut, contribuţia totală a industriei turismului la economia globală a fost de 3.300 miliarde de dolari, estimează UNWTO.