Orban: Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție

Elena Marinescu 26/11/2020 | 20:57 Ştiri
Orban: Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție

Premierul Ludovic Orban a participat, joi seară, la un eveniment organizat cu ocazia lansarii Planului Național de Redresare și Reziliență, alături de Președintele României, Klaus Iohannis.

„Suntem pe punctul de intrat in cea mai prolifica perioada de la aderarea la Uniunea Europeană. Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. Ne angajăm să-l folosim integral pentru dezvoltarea României.

Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României, în următorii ani, un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, de dezvolatre, care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care arae nevoie și să-și ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei.

Confruntați cu o criză fără precedent, liderii europeni au decis să acționeze sincronizat pentru ca recuperarea să fie una comună. Acest plan de recuperare și reziliență e doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea României. Planul trebuie văzut în complementaritate cu finanțările asigurate prin bugetul UE.

Pe lângă resursele financiare de peste 30 de mld din acest plan vom avea la dispoziție peste 46 mld euro pentru coeziune, agricultură, vom beneficia și d alte finanțări, Comisia Europeană a alocat în această săptămână o primă tranșă de 3 mld euro pentru susținerea companiilor și angajaților din domeniile afectate de pandemie. Beneficiem și de o altă axă de finanțare prin intermediului Fondului de modernizare. Toate aceste resurse financiare vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea economică a României. Nu am să mă feresc să vorbesc despre alegeri”, a declarat Ludovic Orban.