Orban: Nu înţeleg de ce există o asemenea opoziţie faţă de mască. Masca e cel mai bun mijloc de a te proteja – VIDEO

NewMoney 12/08/2020 | 13:59 Ştiri
Orban: Nu înţeleg de ce există o asemenea opoziţie faţă de mască. Masca e cel mai bun mijloc de a te proteja – VIDEO

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, în Parlament, că nu înţelege de ce există o asemenea opoziţie faţă de purtarea măştii, precizând că acesta este cel mai bun mijloc de a te proteja de Covid-19. El a precizat că nerespectarea regulilor duce la creşterea riscului de transmitere a noului coronavirus.

Ludovic Orban a spus, în cadrul discursului său din Parlament, că orice român trebuie să ştie că dacă nu respectă măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului poate fi sancţionat.

“Orice român trebuie să ştie că dacă nu respectă normele legale poate să fie sancţionat, pentru că atunci când te expui riscului de infectare nu te expui numai pe tine, expui familia, colegii de birou şi toţi cei cu care interacţionezi. Atunci când dăm sancţiuni le dăm strict cu obiectivul pentru a îi ajuta să înţeleagă faptul că regulile trebuie respectate. Cu cât creşte numărul românilor care respectă regulile, cu atât riscul răspândirii virusului scade”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în Parlament.

El a mai spus că nu înţelege de ce există o asemenea opoziţie faţă de purtarea măştii.

“Am văzut că perioada de vară nu stopează virusul. Aici nu e vorba de valuri, e vorba de o creştere a riscului transmiterii, cu cât nu sunt respectate regulile. Nu înţeleg de ce există o asemenea opoziţie faţă de mască. Masca e cel mai bun mijloc în a te proteja. Păstrarea distanţei fizice de 1.5 metri. Regulile de igienă sunt simple şi pot duce la a ne petrece concediul în condiţii normale, activitatea economică să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a precizat premierul.

El a mai anunţat că obiectivul este de a reduce numărul persoanelor infectate.

“Aici fac apel la dumneavoastră, faţă de românii care v-au votat, fiţi alături de noi în tot acest efort de comunicare publică pentru cei care bagatelizează acest virus. Acest virus perfid provoacă moartea şi nu numai persoanelor în vârstă sau care au comorbidităţi, ci şi persoanelor sănătoase. Obiectivul nostru e de a reduce numărul persoanelor infectate”, a mai afirmat Orban.